~ Divat ~ Modell ~ Szépség ~ Sztárok ~

"A divat változik, a stílus örök."

Nemcsak a nők sírnak, a férfiak is. Hogyan tudod enyhíteni a fájdalmukat? Fogadd meg a tanácsainkat.Ne szakíts dühből
Ha már eldöntötted, hogy szerelmeteknek részedről beesteledett, de még mindig halogatod a nagy vallomást, mondván, hogy kivárod a megfelelő időpontot, el kell, hogy szomorítsunk. A szakításra nincs megfelelő időpont. Azért rendes tőled, hogy a kedvesed nem akarod leterhelni még ezzel is, amikor épp beteg az anyukája, és a munkahelyén is összejöttek a dolgai.

Arra azonban figyelj oda, hogy ne ess abba a hibába, mint Edina (26): „Már vagy egy hónapja eldöntöttem, hogy szakítok a barátommal, csak vártam a megfelelő időpontot. Gondoltam, megvárom az egyik közös barátunk szülinapi buliját, ahova még együtt megyünk, és majd utána szakítok vele. A bulin azonban annyira összevesztünk, és olyan szemét volt velem, hogy egyszer csak elöntött a méreg, és dühömben az arcába vágtam mindenki előtt, hogy elegem van belőle és elhagyom. Máig nem tudta nekem megbocsátani, hogy így hagytam ott. És én sem magamnak.”

Ne rombold le az önbecsülését
Magyarán szólva, figyelj oda az önbizalmára. A férfiak ugyanis személyes kudarcként élnek meg minden szakítást, és mindegy, milyenek a körülmények, vesztesnek és lúzernak érzik magukat. Éppen ezért próbálj meg odafigyelni rá, hogy ne a hibáit sorold fel „válóokként”, hanem hangsúlyozd ki inkább azt, hogy miben nem illettetek össze. Így sokkal könnyebben fogja feldolgozni a veszteséget.

Ne áltasd azzal, hogy kap még egy esélyt
„Amikor a barátomnak három év után megmondtam, hogy otthagyom, annyira összeomlott, hogy megsajnáltam. Így, habár tudtam, hogy nincs visszaút, azt mondtam neki, hogy kap még egy hetet, és újra átgondolom. Utólag már tudom, és ő is mondta, hogy semmi értelme nem volt, csak az, hogy élete egyik legrosszabb időszakát élte meg, mert úgy érezte, kétségek közt vergődik. És persze a döntésem nem változtattam meg” meséli Janka (27). Ha egy nő eldönti, hogy vége, döntése az esetek nagy többségében megmásíthatatlan.

Ugyanakkor a legtöbb nő azonnal megsajnálja a pasit, és könnyen beadja a derekát, ha arra kéri, hogy adjon neki még egy esélyt. Pedig mindkét fél tisztában van vele, hogy ennek már semmi értelme. Éppen ezért, ha érzed, hogy a kapcsolatotoknak biztosan vége, ne ringasd hiú ábrándokba, és ne áltasd azzal, hogy még meggondolhatod magad. Légy következetes, és ne hagyd magad rábeszélni semmire, mert azzal neki ártasz a leginkább.

Ne hallgasd el a miérteket
A férfi, akit elhagynak, először is megpróbálja felfogni, hogy mi történt, majd kitalálni, hogy miért. Mivel kudarcként éli meg a szakítást, még akkor is, ha nincs oka rá, elsősorban meg akarja érteni, hogy mit rontott el a múltban, vagy éppen min tudott volna változtatni. Segíts neki ebben, hogy ne legyenek álmatlan éjszakái. Persze csak finoman, és diplomatikusan, de beszéld át vele a kapcsolatotokat, és magyarázd el neki, hogy neked mi volt jó és mi volt rossz. De legfőképp, ha kérdez, ne térj ki a válasz elől, és légy hozzá őszinte. De ne kíméletlenül.

Ne mondd el, hogy van már más
„Életem legnagyobb hibája volt, hogy amikor kidobtam a barátomat, elmondtam neki, hogy szerelmes lettem egy kollégámba. Nem elég, hogy nagyon megbántottam, magamnak is rosszat tettem, hiszen attól kezdve ő egyáltalán nem tartotta magát hibásnak, hanem véleménye szerint én voltam a hűtlen. Ezt pedig – bár nem éppen ebben a finom megfogalmazásban - előszeretettel terjesztette a közös ismerőseink körében” mondja Kriszti (30). Ha azzal állsz a barátod elé, hogy beleszerettél valaki másba, összetöröd az önbecsülését, a férfiasságába vetett hitét, és még meg is fog utálni.

Azt hiszi ugyanis, hogy ettől ő értéktelen, eldobható és lecserélhető, és hogy van nála sokkal kívánatosabb a számodra. Ezt pedig a teremtés koronái még nehezebben fogadják el, mint mi nők fordított esetben. Próbáld meg titkolni előle, amíg csak tudod, hogy te már megismerkedtél valaki mással, és csak hónapok múltán, amikor már látod rajta, hogy kezd kiheverni, vagy épp már be is csajozott, avasd be.

Amikor nincs mit tenni, légy erélyes
Ha az exed nem ért a szép szóból, és még hónapok múlva is hívogat, zaklat, és sírva könyörög (mert ilyen is van), hogy menj vissza hozzá, nem maradt más hátra, mint kerek-perec megmondani neki, hogy nem akarod látni soha többet az életben. Drasztikus megoldás, de beválik.

Forrás: Nana.hu


Weblap látogatottság számláló:

Mai: 163
Tegnapi: 101
Heti: 824
Havi: 5 094
Össz.: 2 723 520

Látogatottság növelés
Oldal: Szakítás fájdalom nélkül
~ Divat ~ Modell ~ Szépség ~ Sztárok ~ - © 2008 - 2024 - mindenseges.hupont.hu

A HuPont.hu az ingyen weblap készítés központja, és talán a legjobb. Ingyen weblap

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »