~ Divat ~ Modell ~ Szépség ~ Sztárok ~

"A divat változik, a stílus örök."

A Vámpírnaplók (The Vampire Diaries) amerikai tévésorozat, melynek alkotói Kevin Williamson és Julie Plec. Alapjául L. J. Smith ugyanazon című könyvsorozata szolgál. A sorozat 2009. szeptember 10-én indult az Egyesült Államokban a The CW filmcsatornán. Magyarországon 2010. június 25-én debütált az RTL Klubon. A sorozat egy természetfeletti lények által kísértett Virginia állami kitalált kisvárosban, Mystic Fallsban játszódik. Középpontjában a főszereplő, Elena Gilbert (Nina Dobrev), Stefan (Paul Wesley) és Damon Salvatore (Ian Somerhalder) szerelmi háromszöge áll. Később fény derül a város titokzatos múltjára: például felbukkan Elena rosszindulatú hasonmása, Katherine (Nina Dobrev) is, aki bosszút forral a város, Stefan, Damon és Elena ellen.

A pilot epizód a The CW-n az összes sorozat premierje közül a legmagasabb nézettséget érte el, mióta a filmcsatorna elindult 2006-ban. Az első évad átlagosan 3,60 millió nézőt vonzott. A Vámpírnaplók eleinte közepes kritikákat kapott, de később a kritikusok megegyeztek abban, hogy a sorozat fejlődött az évad folyamán; a második évad általánosan pozitív visszajelzéseket kapott. A sorozat számos díjat és jelölést szerzett; nyert egy People's Choice-díjat és hét Teen Choice-díjat. 2011. április 26-án a The CW felvette a Vámpírnaplók harmadik évadját, amely 2011. szeptember 15-én fog kezdődni az Egyesült Államokban.

Történet

A sorozat egy 17 éves lány, Elena Gilbert (Nina Dobrev) életét követi, aki szerelmes lesz egy Stefan Salvatore (Paul Wesley) nevű 162 éves vámpírba. A kapcsolatuk egyre inkább bonyolulttá válik, amikor visszatér Mystic Fallsba Stefan gonosz és rosszakaratú bátyja, Damon (Ian Somerhalder), aki azt tervezi, hogy elpusztítja a várost, és vérbosszút áll az öccsén. Mindkét testvér érdeklődni kezd Elena iránt, főként a múltbéli szerelmükkel, Katherine-nel (Nina Dobrev) való hasonlósága miatt. Kiderül, hogy Elena, aki Katherine távoli rokona, Katherine hasonmása is egyben. Katherine végül visszatér a városba a testvérek és a lány elleni tervekkel.

A sorozat egy Virginia állami kitalált városban, Mystic Fallsban játszódik. A város természetfeletti történelemmel rendelkezik, mióta a 17. század végén New England-i bevándorlók telepedtek le a területén. A többi történetszál a város többi lakójáról szól: Jeremy Gilbertről (Steven R. McQueen), aki Elena öccse; Bonnie Bennettről (Katerina Graham), aki Elena legjobb barátnője; Caroline Forbesról (Candice Accola), aki Elena közeli barátja; Tyler Lockwoodról (Michael Trevino), aki Elena gyerekkori barátja; és Matt Donovanről (Zach Roerig), aki pedig Elena volt barátja. A város politikáját az eredeti alapító családok utódai irányítják, akik mind az „Alapítók Tanácsának" tagjai. Mystic Falls alapító családjai közé tartozik a Salvatore, a Gilbert, a Fell, a Forbes és a Lockwood család. A várost védik a vámpíroktól, viszont a többi természetfeletti fenyegetésről megfeledkeznek.

Szereplők
Közös képek

Habár a sorozat L. J. Smith könyvein alapul, sok szereplőt megváltoztattak; de a fő történetszálak fennmaradtak. Az első évad kezdetén tíz karakter szerepelt mint főszereplő, majd az egyiket kiírták a sorozatból, egy másikat pedig főszereplővé tettek.

Nina Dobrev alakítja Elena Gilbertet, a főszereplőt, és Katherine Pierce-t, más néven Katerina Petrovát, aki az ellenfelek egyike. Elena gyorsan belekeveredik a természetfeletti eseményekbe. Paul Wesley alakítja Stefan Salvatorét, a jószívű és szeretetteljes vámpírtestvért, aki az ellentéte bátyjának, az Ian Somerhalder által megformált Damon Salvatorének. Damon a rosszindulatú vámpírtestvér, aki kezdetben a sorozat antihőse, habár az idő haladtával megmutatja a kedvesebb, törődőbb oldalát is.

Steven R. McQueen alakítja Jeremy Gilbertet, Elena öccsét, aki, mint később kiderül, igazából Elena biológiai unokatestvére. Sara Canning formálja meg Elena és Jeremy nagynénjét és gyámját, Jenna Sommerst. Katerina Graham Bonnie Bennettként, Elena boszorkány barátnőjeként szerepel a sorozatban. Candice Accola alakítja Caroline Forbest, Elena barátját és alkalmi riválisát, aki a második évadban vámpírrá változik. Zach Roerig formálja meg Elena volt barátját, Matt Donovant, aki később romantikus kapcsolatba kerül Caroline-nal. Michael Trevino Jeremy riválisaként és Matt legjobb barátjaként, Tyler Lockwoodként szerepel a sorozatban, aki Mystic Falls polgármesterének a fia, és később vérfarkassá változik. Kayla Ewell alakítja Vicki Donovant, Matt nyugtalan nővérét, aki először Tyler barátnője, majd Jeremy-é. Kiírták a sorozatból az első évad hetedik epizódjában, miután Damon vámpírrá változtatta, és Stefan megölte. Később Matt Davis csatlakozott a főszereplőkhöz mint Alaric Saltzman történelemtanár és vámpírvadász, aki később Jennával folytat romantikus kapcsolatot.

(A szereplők jellemzése lehet, hogy pár helyen hibádzik..ha esetleg észleltek ilyet szóljatok, vagy tekintsetek el tőle)

Elena Gilbert - Nina Dobrev
Elena öccsével Jeremy Gilbertel és nagynénjével  Jenna Sommersel él , aki egyben törvényes gyámja miután szülei meghaltak egy autóbalesetben. A legjobb barátja Bonnie Bennett, aki később rájön, ő egy boszorkány, barátjuk lesz Caroline Forbes mikor vámpír válik belőle.
A legelején kapcsolata volt Matt Donovan-el, de majd később kezdődik a kapcsolata Stefan Salvatore-val, aki mint kiderül vámpír.Stefan bátyja Damon is beleszeret Elena.
Elena rájön, hogy szülei valójában nem  a biológiai szülei, apja valójában John Gilbert, és Isobel Flemming anyja, aki vámpírrá vált.
A második évad rájön, hogy ő egy Petrova Doppelgänger (nem tudom ez pontosan mit jelenthet:D), mint Katherine Pierce, ami azt jelenti, hogy őt kell feláldozni.
A második évad fináléban mikor Damon haldoklik vérfarkas harapás miatt, ő megbocsát neki és megcsókolja, mert lehet Damon utolsó napja.

Stefan Salvatore - Paul Wesley
Stefan született 1847-ben Mystic Falls-ban.Testvére, Damon is beleszeretett ugyanabba a lányba, Katherine Pierce-be, aki egy vámpír. 1864-ben, Stefan vámpírrá vált, mikor lelőtte apját testvérével. Stefan nem volt képes ellenállni az emberi vérnek és függővé vált, megölve sok embert, amíg nem tanította meg hogy kell irányítani egy vámpír Lexie Branson, aki később a legjobb barátja. Évtizedekkel távollét a távollét után, Stefan visszatért Mystic Falls-ba, miután megmentette Elena Gilbertet egy autóbalesetben, és észrevette, hogy pontosan úgy néz ki, mint Katherine. Stefan és Elena elkezdi a kapcsolatot, és elárulja neki, hogy ő egy vámpír. Azonban Damon is visszatér Mystic Falls-ba, és ő is beleszeret Elena.
A második évadban Stefan iszik keveset Elena véréből, hogy erősödjön. Amikor Katherine visszatér kiderül, hogy még mindig szerelmes Stefanba és nem Damonba, azonban Stefan  Elenába szerelmes, és nem érdekli őt. Stefan egy barátságot kezd építeni Caroline Forbes-el miután ő is egy vámpír. A második évad finálé, Stefan felkínálja magát Klausnak annak érdekében, hogy meggyógyítja Damont.

Damon Salvatore - Ian Somerhalder
Damon  Mystic Falls-ban született 1844-ben. 1864-ben lett vámpírrá, miután lelőtte az apját. Damon dühös, hogy Katherinet Stefan érdekli, megfogadta, hogy Stefan életét tönkreteszi. Több mint száz évvel később, Damon visszatér a Mystic Fallsba.Damon találkozik Elena Gilbertel és még mindig utálja a testvérét, úgy dönt, hogy elpusztítja Stefant. A sorozat elején Damon megöli az embereket, de a sorozat előrehaladtával elkezd megjavulni. Barátságot köt másokkal, például Alaric Saltzman és a Sheriff Forbes. Amikor Katherine visszatér a második évadban, és azt mondja neki, hogy ő mindig is  Stefant szeretette és nem őt, akkor szerelme eltűnik, s elkezdi gyűlölni őt. Egy vérfarkas, Rose megharapja. Damon, majd elindít egy kapcsolatot egy riporterrel,akit  Andie Starn-nak hívnak.Később elhagyja, mert attól tart, hogy nem lesz képes irányítani magát.  Amikor Damon haldoklik, a vérfarkas harapás miatt, Elena megbocsát neki, és váltanak egy csókot, de Damon nem gyógyítható.

Jeremy Gilbert - Steven R. McQueen
Elena Gilbert öccse, később kiderül, hogy unokatestvére. Az sorozat elején érzelmileg sérült szülei halála miatt és gyógyszereket használ. Szerelmes Vicki Donovanba, de ő Tyler Lockwoodal jár, ami okozza a rivalizálást a két fiú között. Vicki később szakít a Tylerel és kapcsolata lesz Jeremyvel. Azonban tanúja lesz hogy megölik a Salvatorék Vickit. Elena, fél, hogy Jeremy nem tudja kezelni ezt és arra kéri Damont, hogy Jeremyvel feletesse el fájdalmait. Ettől Jeremy stabilabb lesz, és abbahagyja  a gyógyszereket. Jeremy majd elindít egy kapcsolatot egy  Anna nevű vámpírral, aki meghal. Kapott egy gyűrűt, amely megvédi őt a halált okozott természetfeletti dolgoktól. A második évadban, Jeremy beleszeret Bonnie Bennettbe és járni kezdenek. A második évad fináléban, Jeremyt véletlenül megölte Sheriff Forbes, de Bonnie visszahozta az életbe . Azonban a varázslat amit Bonnie használt következményekkel jár, és Jeremy látja Vickit és Annat.

Jenna Sommers - Sara Canning
Elena és Jeremy Gilbert nagynénje. Ő testvére Miranda Sommers Gilbert. Miután nővére és húga férje meghalt egy autóbalesetben, ő vette magához Elenat és Jeremyt és lett a gyámjuk. Később kezdődik a kapcsolatot Alaric Saltzmannal. A második évadban Jenna kezd gyanakodni, hogy Alaric nem teljesen őszinte vele. Amikor Isobel Flemming, Alaric állítólag halott felesége felbukkan Jenna ajtaján, Jenna  dühös lesz Elenara és Alaricra, akik aztán elmondanak neki mindent a vámpírokról. Jenna később vámpírrá vált.Klaus megöli. Jennát Miranda, Grayson és John Gilbert közelében temetik el.

Bonnie Bennett - Kat Graham
Elena Gilbert legjobb barátja és Caroline Forbes jó barátja. Az sorozat elején Bonnie rájön, hogy boszorkány. Nagyanyja aki boszorkány segít neki megtanulni használni a hatalmát. Amiután nagyanyja meghal, Bonnie fejlődik és egyre erősebb lesz. Majd elkezdett egy kapcsolatot Jeremy Gilbertel, Elena öccsével. A második évad fináléjában Bonnie képes megmenteni Jeremy a haláltól, miután azt mondja neki halott őse Emily Bennett, hogy szereti őt.

Caroline Forbes - Candice Accola
Elena Gilbert és Bonnie Bennett bizonytalan barátja. Caroline a lánya a sheriffnek, Liz Forbesnek, akivel zavaros a kapcsolata. Az apja elhagyta őt és anyját. Az elején féltékeny Elenára. Később kezdődik a kapcsolatuk Matt Donovannel. A második évadban Caroline vámpírrá változik Damon által.Stefan Salvatore segít Carolinenak irányítani a vér utáni vágyát, és barátok lesznek, ahogy Elenával is. Szakít Mattel a saját biztonsága érdekében. Amikor Tyler Lockwood vérfarkassá lesz, Caroline segít neki, és kezd érezni iránta valamit. Az anyja megtudja, hogy egy vámpír de túltesz rajta.

Matthew "Matt" Donovan -  Zach Roerig
Elena Gilbert ex-barátja. Vicki Donovan testvére. A legjobb barátja Tyler Lockwood és a hátvéd a Mystic Falls High School labdarúgó-válogatottban.  A sorozat elején Elenával akar újra együtt lenni. Azonban később kapcsolatot kezd  Caroline Forbesel. Amikor Caroline vámpír lesz szakít vele. Majd elmondja neki h vámpír és azt hiszi, hogy volt valami köze Vicki halálához.Majd sok rágódás után szakítanak végleg mert Matt a sulival és hasonló dolgokkal akar foglalkozni, nem azzal hogy Caroline vámpír.

Victoria "Vicki" Donovan - Kayla Ewell
Az első évad 7 epizódjában szerepel,majd visszatérő szereplő a második évadban.Matt Donovan nővére. Vicki egy zaklatott lány és  drogfüggő. Ő gondoskodott Mattről, mert az anyjuk elhagyta őket. A sorozat elején ő Tyler Lockwood barátnője, de Jeremy Gilbert is érez iránta valamit. Vicki elismeri, hogy ő is érez valamit Jeremy iránt, ezért szakít a Tylerer és összejön Jeremyvel. Salvatorék által halt meg.A második évad fináléban Jeremy látni kezdi.

Tyler Lockwood - Michael Travino
A  polgármester, Richard Lockwood és Carol Lockwood fia. Játszik a Mystic Falls High School labdarúgó csapatban és a legjobb barátja Matt Donovan. Tylernek nincs jó kapcsolata az apjával, aki olykor erőszakos. Azonban amikor az apja meghal, Tyler is kimutatja, hogy valóban ideges. A sorozat elején Tyler arrogáns, önző és zsarnok.Barátnője Vicki Donovan, de később szakít vele Jeremy Gilbert iránti vonzalma miatt, ami  a rivalizálást okozza a két fiú között. Nagybátja Mason Lockwood, aki már vérfarkas.Tyler véletlenül megöli egy osztálytársát, Saraht aki kénytelen volt provokálni Tylert Katherine utasítására. Caroline Forbes, egy fiatal vámpír segít neki az első átalakulásra és a felkészülésre az új élet felé. Tyler végül beleszeret Carolineba, de amikor Jules, egy másik vérfarkas, jön a városba, és azt mondja Tyler, hogy Caroline és két másik vámpírok, Stefan és Damon Salvatore, felelősek a nagybátyja halálában, Tyler úgy érzi, elárulták. Miután Carolinet foglyul ejti egy csoport vérfarkas, Tyler habozik, hogy megmentse, megszakad a barátság Azonban visszatér, amikor az anyja a kórházba kerül.

Alaric Saltzman - Matt Davis
Történelem tanár. Alaric eredetileg azért érkezik a városba, hogy megölje Damon Salvatoret, mert úgy véli, hogy Damon megölte a feleségét. Azonban később kiderült, hogy felesége, Isobel Flemming, nem halt meg. De majd kezd összebarátkozni Damonnel.  Alaric kapcsolatot kezd Jenna Sommersel. A második évadban John gondot okoz kettőjük között és amikor Jenna találkozik Isobelel, tudja, hogy Alaric elhagyja őt.

Katherine Pierce -  Nina Dobrev
Eredeti nevén Katerina Petrova, ő született Bulgáriában a  15. században, majd száműzték Angliába. Miután találkozott Klausal és Elijahal, a két "eredeti vámpír"-ral, megtudta, hogy ő egy Petrova Doppelgänger (nem tudom pontosan mit jelenthet:D), ami azt jelenti, hogy őt kell feláldozni.  Több száz évvel később, Katherine megérkezett Mystic Fallsba, ahol Stefan Salvatore és Damon Salvatore beleszeretett. Kiderült hogy a holdkő miatt tért vissza.

Klaus - Joseph Morgan
Hibrid és az eredeti vámpír.Lord Niklaus, ismertebb nevén Klaus, a legrégebbi a vámpírok közé tartozik. Ő és családja, köztük Elijah lett a legelső vámpír. Később kiderült, hogy anyja házasságtörést követett el, és Klaus biológiai apja egy vérfarkas, amely lehetővé tette Klaus az egyetlen vámpír / vérfarkas hibrid. Elrabolja Katerinat és kínzásnak teszi ki őt. Átveszi  Alaric Saltzman testét, annak érdekében, hogy kémkedjen Elena után. Miután meg lett minden, a holdkő, a farkasember, Jules, a Petrova dopplegänger, Elena, és Jenna Sommers egy vámpír, elkezdi a szertartást.

Visszatérő karakterek

Sheriff Forbes - Marguerite MacIntyre
Sheriff Elizabeth "Liz" Forbes a seriff a Mystic Fallsban és az anyja Caroline Forbesnek. A férje elhagyta őt egy férfiért. Feszült a kapcsolata a lányával. Alapító tagja a Tanács, egy titkos szervezetnek, mely védi Mystic Fallst a vámpíroktól.Liz megjelenik számos más epizódban ahol védi a várost a vámpír támadásoktól.
A második évadban Mason Lockwoodtól megtudja, hogy Damon és Stefan Salvatore vámpírok. Ezért megakarja őket ölni, de jön Cariline, és mgtudja h a lánya vámpír. Forbes bevanzárva a pincébe és verbénát kap, ezért ő is kénytelen elfelejteni mindent. Most, tudva, hogy lánya egy vámpír, ő kéri Damont hogy tartasa távol Carolinet tőle.
Liz próbálja megölni Damont, de véletlenül lelövi Jeremy Gilbertet helyette. Abban a hitben,hogy ő ölte Jeremy, ő döbbenten fedezi fel, hogy Bonnie Bennett képes feltámasztani őt. Liz elfogadja ami a lánya, és átöleli őt.

Richard Lockwood -  Robert Pralgo
Tyler Lockwood apja, a polgármester Mystic Fallsban és a vezetője az alapító Tanácsnak. Van egy feszült kapcsolata a fiával.Boldogtalan a házassága Carol Lockwoodal, és folyamatosan harcban állnak egymással.Halála után felesége vette át a munkáját, mint polgármester és Damon vette át a munkáját az alapító Tanácsnál.

Carol Lockwood - Susan Walters
A felesége a néhai Richard Lockwoodnak és az anyja Tyler Lockwood. Tagja az alapító Tanácsnak és tudja, hogy léteznek vámpírok. Ellenséges a viszonya a férjével, Richard Lockwoodal. majd férje meghal.
Carol később tájékoztatja Damont, hogy ő helyettesíti Richardot, mint  polgármester és arra kéri őt, hogy vezesse a tanácsot, amit elfogad.Majd kórházba kerül.

Emily Bennett - Bianca Lawson
Katherine Pierce szolgálóleánya és  Bonnie őse.
Segített Salvatoréknak, bár ő vámpírok ellen harcolt mindig.  Amikor Jeremy meghal, Bonnie képes megmenteni a segítségével.

Anna - Malese Jow
Annabelle, röviden Anna első megjelenése a helyi könyvtárban, ahol összebarátkozik Jeremy Gilbertel. Anna később kiderül, hogy vámpír. Azt akarja, hogy nyissa meg a sírt, ahol a 26 vámpírok, köztük az édesanyja, csapdába estek.  A második évad fináléjában Jeremy látni kezdi.

Isobel Flemming - Mia Kirshner
Elena igazi anyja és leszármazottja Katherine Piercenek. Amikor Isobel egy tinédzser lány volt, kapcsolata volt John Gilbertel, akitől később született egy kisbabája, Elena. Amikor Isobel terhes volt, John testvére Grayson Gilbert segített neki a munkát találni. Miután Elena megszületett odaadta Graysonnak és feleségének, Miranda Gilbertnek.  Isobel volt pompomlány a középiskolában, és a legjobb barátja Trudie Peterson volt, akit később elhatározta, hogy megöli.  Később találkozott Alaric Saltzman és feleségül ment hozzá. Azonban Isobel megszállottjává vált vámpíroknak. Majd mikor meghalt Alaric azt gondolta, hogy Damon ölte meg , miután látta őket együtt. Alaric visszamegy Mystic Fallsba bosszút állni a Damonon, aki bevallja, hogy ő ölte meg, egy vámpír kérésére. Majd Elena rájön, hogy Isobel az ő biológiai anyja. Azonban Isobel később megjelenik a Mystic Grillben és köszönti Alaricet. Elmondja neki, hogy ő szeretne találkozni a lányával, és azzal fenyeget, hogy megöl mindenkit a városban, ha nem láthatja. Ő később látta, hogy meglátogatta John, ahol volt két ember, Cherie és Frank. Kiderül, hogy Isobel és John ugyanazt akarja. A második évadban kiderül, hogy Isobel holtan is akarja a vámpírokat Elena védelme érdekében.
A második évadban Isobel visszatér, és bemutatja magát Jenna Sommersnek, mint Elena anyja.  Isobel megkéri Elenat mennyen vele egy olyan helyre, ahol biztonságos Klaustól, de Elena elutasítja.

John Gilbert - David Anders
Johnathan "John" Gilbert Elena igazi apja Grayson Gilbert öccse. Örökölt egy gyűrűt ami megakadályoz abban, hogy megöljék. Amikor Isobel visszatér a városba, John végül megkapja a találmányt és ekkor Isobel és John azon dolgoznak hogy vámpírokat megöljék.  Ő adta gyűrűt (amitől a viselője sebezhetetlen a természetfeletti erőktől) Jeremynek, hiszen ő testvére Jeremy apja, Grayson Gilbert.  Elena hidegen elutasítja. Mikor megtudta, hogy Isobel már öngyilkos lett, John arra a következtetésre jut ő már nem akar Mystic Fallsban lenni, és arra készül, hogy távozzon. Elena azt mondta neki, szeretné, hogy maradjon.

Elijah - Daniel Gillies
Az egyik eredeti vámpír, az első vámpírok közé tartozik. A tulajdonában lévő holdkő nála van míg el nem lopják. Kapcsolat volt ő és két vámpír  Rose és Trevor között. Segítséget kér Elenától, hogy megölje Klaust, cserébe azt ígéri, hogy Elena barátai és családja biztonságban lesznek. A tőr fel kell használni az ember, hogy Alaric magát vonakodva leszúrja  Kiderül, hogy Elijah valójában Klaus testvére, és hogy a családja volt a legöregebb vámpíroknak.


Mellékszereplők

Chris William Martin - Zach Salvatore
Damon és Stefan unokaöccse, az első öt epizódban szerepel.

Chris J. Johnson - Logan Fell
Riportert alakít. Van egy kis romantikus kapcsolata Jennaval, de később megölte Damon. Ő visszatér, mint egy vámpír, miután Anna véréből táplálkozott, de végül megölte ismét Alaric.

Sheila Bennett - Jasmine Guy
Bonnie nagymamája és erős boszorkány, majd meghal.

Pearl - Kelly Hu
Agy vámpír és  Anna anyja. Be volt zárva egy sírba.

Melinda Clarke - Kelly Donovan
Kelly az anyja Matt és Vicki Donovannak, aki visszatér a Mystic Fallsba, és rájön a lánya meghalt.

Mason Lockwood - Taylor Kinney
A nagybátyja Tylernek, aki jön a városba, miután bátyja meghal. Katherine küldte Mystic Fallsba, hogy szerezze meg a holdkővet, ami sikerül, de Damon és Stefan megtudja,hogy ő Katherinenek dolgozik és Damon megöli.

Rose - Lauren Cohan
Vámpír. Ő elrabolja Elenat de Stefan és Damon megmenti.Elindul egy kis romantikus kapcsolata Damonnel. Meghal, miután megharapja a vérfarkas, Jules.

Bryton James - Luka Martin
Összebarátkozik Bonnieval,de később kiderül róla valami. Ő égett halálra, amikor megpróbálja menteni Elijahot.
Apja Jonas Martin aki segít legyőzni Klaust annak érdekében, hogy megmentse lányát. Ő később megölte Katherinet.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 69
Tegnapi: 101
Heti: 730
Havi: 5 000
Össz.: 2 723 426

Látogatottság növelés
Oldal: Vámpírnaplók | Történet, Szereplők
~ Divat ~ Modell ~ Szépség ~ Sztárok ~ - © 2008 - 2024 - mindenseges.hupont.hu

A HuPont.hu az ingyen weblap készítés központja, és talán a legjobb. Ingyen weblap

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »