~ Divat ~ Modell ~ Szépség ~ Sztárok ~

"A divat változik, a stílus örök."

Igaz, hogy egy jó házasság két boldog ember őszinte szövetsége. Ennek ellenére a kísértés mindig ott ólálkodik, és talán észre sem veszed, ha átlépsz egy bizonyos határt egy kollégával, ismerőssel. Lelkileg is meg lehet csalni a másikat, és fontos néhány szabályt betartani, hogy ez ne történjen meg.

Egy hosszú kapcsolat vagy házasság sosem folyamatosan tökéletes. Ezzel a legtöbben tisztában vagyunk, mégis meglepődünk, amikor elkezdünk vonzódni egy ellenkező nemű kollégához, ismerőshöz. Mivel fizikailag nem történik semmi, ráfogjuk, hogy ez csak barátság. Ám mivel legfőbb bizalmasunk és lelki társunk a kedvesünk kéne, hogy legyen, ez már egy kibillent állapotot jelez a párkapcsolatban.

Még akinek természetes a hűség, az is találhatja magát olyan helyzetben, hogy egyre többet vágyik egy bizonyos ismerős társaságára. Vele osztja meg a legnagyobb gondjait, megnyugtatja, hogy meghallgatják, és jól esik neki, hogy a másik is bizalmába avatja. Ez viszont már egy bizonyos fajta hűtlenséget jelez, még ha a legtöbben tiltakoznak is ellene. Abban a pillanatban, hogy a házasságunk problémáit nem a saját házastársunkkal beszéljük meg, hanem egy idegent avatunk be (a saját anyánk vagy gyerekkori jó barátnőnk nem számít idegennek), kiadjuk a kedvesünket, és negatív színben tüntetjük fel valaki előtt.

Csak abba gondolj bele, hogy te vajon szeretnéd-e, ha a párod ugyanazokat a dolgokat, amiket te megosztasz a férfi ismerősöddel, egy kedves kolléganőjével beszélné meg (avagy fordítva)… Fontos megérteni, hogy egy párkapcsolat kifejezetten bizalmi társulás, amit létrehozunk, majd folyamatosan fenntartunk. Nem magától jön létre, és nem is marad fent magától. Ha nem teszünk érte nap mint nap, ha nincs rend a fejünkben és a lelkünkben a másikkal és a házasságunkkal kapcsolatban, akkor nagyon könnyen darabokra hullik. Éppen ezért nem szabad egy kicsi rést sem hagyni a „szövetségen”. Ráadásul ma már annyira felborultak az értékek és a fontosságok, hogy kifejezetten ügyelni kell arra, milyen helyzetekben találjuk magunkat.

Mivel minden kapcsolatban akadnak problémák és rosszabb periódusok, különösen fontos, hogy elkerüljük a csábító helyzeteket. Emberből vagyunk, és vágyunk a megértésre, a kedvességre, a szeretetre. Ha ezt nem kapjuk meg a saját párunktól, ne máshol keressük, hanem kitartással, okosan és szeretettel oldjuk meg a helyzetet. Elvégre ezt ígértük neki, amikor összekötöttük vele az életünket. És talán néhány tippünk szigorúnak tűnik, mégis az a tapasztalat, hogy ilyen helyzetekből fakad az érzelmi (és később akár a fizikai) hűtlenség.

1. A munkahely a munkáról szól.
Természetes, hogy minél jobb kapcsolatot szeretnél ápolni a kollégáiddal. Ebbe beletartozhat az, hogy érdeklődsz a beteg édesanyja felől, vagy hogy milyen volt a lánya születésnapja. Ugyanakkor fél órát csevegni a büfében az egyiptomi útjáról, és nagyokat nevetni a részeg sztorijain már más lapra tartozik. Ez természetesen a férfikollégákra vonatkozik, hiszen a nők természetüknél fogva mindent kibeszélnek egymás közt. Nők nőkkel azonban igen ritkán esnek az érzelmi hűtlenség csapdájába.

2. Kerüld a munkán kívüli találkozókat az ellenkező nemmel.
Ha együtt kell dolgoznotok munkaidőben is, akkor vagy menjetek csapatostól, vagy rendeljetek ételt az irodába. Kettesben egy étteremben sokkal oldottabb a légkör, és könnyebben terelődik a szó magánjellegű dolgokra. Ha mindenképpen irodán kívül kell találkoznotok, javasolj olyan helyet, ami nem a meghittségről és a hangulatról szól. És ha üzletileg mindent megbeszéltetek, ne kávézgassatok még fél órát, mert akkor tud igazán személyessé válni a dolog.


Weblap látogatottság számláló:

Mai: 107
Tegnapi: 101
Heti: 768
Havi: 5 038
Össz.: 2 723 464

Látogatottság növelés
Oldal: Hogyan kerüld el az érzelmi hűtlenség csapdáit?
~ Divat ~ Modell ~ Szépség ~ Sztárok ~ - © 2008 - 2024 - mindenseges.hupont.hu

A HuPont.hu az ingyen weblap készítés központja, és talán a legjobb. Ingyen weblap

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »