~ Divat ~ Modell ~ Szépség ~ Sztárok ~

"A divat változik, a stílus örök."

David Robert Joseph Beckham, (London, 1975. május 2. – ) angol profi válogatott labdarúgó, posztját tekintve középpályás. Az OBE kitüntetés birtokosa.Pelé FIFA 100-ának, és 2004-ben a Time magazin Time 100-ának tagja.

  David Beckham a legismertebb angol játékos, kis túlzással a legismertebb és legelismertebb európai sztárlabdarúgó és médiasztár. Századik válogatottságát az angol nemzeti színekben a franciák ellen ünnepelte 2008 márciusában. A FIFA által rendezett világ legjobb labdarúgója szavazáson kétszer is dobogós helyen végzett. 2004-ben a világ legjobban fizetett labdarúgója. A Google keresőjében az ő nevére kerestek rá a legtöbbször sport témakörben 2003-ban és 2004-ben egyaránt. A válogatott kapitánya volt 2000. november 15-étől 2006. július 2-áig. 58 mérkőzésen szerepelt a válogatottban, mint csapatkapitány. A Manchester United csapatkapitányi karszalagját először (ideiglenesen) 2000. október 21-én húzhatta magára egy Leeds United elleni angol bajnokin. A Manchester United "hivatalos" csapatkapitánya Roy Keane volt és Beckham a helyére csereként érkezett sérülése után. Beállása után szabadrúgásból gólt is szerzett, a mérkőzést 3-0-ra a United nyerte.
   Beckham karrierje a Manchester Unitednél profi szerződésének aláírása után kezdődött. A felnőtt csapatban 1992-ben debütált mindössze 17 évesen. A Manchester Unitednél eltöltött ideje alatt a United hatszor nyerte meg a Premier League-et, kétszer az FA kupát és egyszer az UEFA Bajnokok Ligáját 1999-ben. A Manchester Unitedet 2003-ban hagyta el, hogy pályafutását a Real Madrid gárdájában folytathassa. A Madridban eltöltött négy szezonja alatt Beckham lett az első brit labdarúgó aki elérte 100 UEFA Bajnokok Ligája szereplést. Utolsó madridi szezonjában a 2007. június 17-én a Real Madrid megnyerte a 2006-07-es spanyol bajnokságot. Ez az egyetlen, Madriddal elnyert trófeája. Már 2007. januárjában bejelentették a Real Madridtól történő eligazolását, hogy aláírhassa 5 évre szóló szerződését a Major League Soccerben szereplő Los Angeles Galaxy csapatával.
   Beckham új szerződése 2007. július 1-jén lépett életbe, ezzel ő vált az MLS legjobban fizetett játékosává. Első mérkőzését a Los Angeles Galaxy színeiben 2007. július 21-én játszotta egy Chelsea elleni barátságos mérkőzésen. Első gólját a 2007-es SuperLiga elődöntőjében szerezte. A bajnokságban először 2007. augusztus 15-én lépett pályára rekord nézőszám előtt.

Pályafutása klubszinten
Gyermekkora és korai karrierje
   Észak-Londonban, Leytonstone-ban született a Whipps Cross kórházban, Angliában. Apja Alan "Ted" Beckham konyhai alkalmazott és nem utolsó sorban Manchester United-rajongó. Anyja Sandra Georgina West, foglalkozása szerint fodrász. Anyai nagyapja zsidó származású, ő félzsidónak tartja magát.
   Beckham gyerekkorában sokat focizott a chingfordi Ridgeway Parkban. A Chase Lane Általános Iskolába és a Chingfordi Alapítványi Iskolába járt. Életrajzi könyvében említést tesz arról, hogy gyerekkorában rendszeresen templomba járt a szüleivel és két testvérével, a húgával, Joanne-nal és nővérével, Lynne-nel. Szülei fanatikus Manchester United szurkolók voltak és gyakran elutaztak Manchesterbe, hogy láthassák hazai pályán, az Old Traffordon játszani a Unitedet. A kis David örökölte szülei Manchester United iránti rajongását és a futball iránti szenvedélyét. Imádott focizni, ezért beíratkozott Bobby Charlton egyik manchesteri futballiskolájába, sőt később egy tehetségkutató versenyen elért eredménye miatt részt vehetett az FC Barcelona egyik edzésén is. Gyerekként először az apja által edzett, helyi fiatalokból álló csapatban a Ridgeway Roversben játszott. Elég közelről szemlélhette a Manchester United 1986-os West Ham United elleni mérkőzését, mivel a Manchester United kabalája volt. A fiatal Beckham próbajátékon vett részt többek között a helyi klubnál, a Leyton Orientnél, valamint Norwich Citynél és tagja volt a Tottenham Hotspur akadémiájának is, sőt az akadémia csapatának színeiben pályára is lépett. Ez volt az első komolyabb csapata. A két éves, Brimsdon Rovers utánpótlás csapatánál eltöltött időszaka alatt, 1990-ben az év U15-ös játékosának választották. Többek között a Bradenton Preparation Academy tagja is volt, ám végül 14 évesen a Manchester United utánpótláscsapatába került. Tehetségét felismervén, 16 éves korában 1991. július 8-án megkötötte előszerződését a Manchester United-el.

Manchester United
Beckham 265 alkalommal lépett pályára a Premier League-ben a United színeiben és 61 gólt lőtt. 81 UEFA Bajnokok Ligája fellépésén 15 gólt szerzett. A Manchester United-nél eltöltött 12 éve alatt hat Premier League elsőséget, két FA Kupa győzelmet, egy UEFA Bajnokok Ligája trófeát, egy Interkontinentális-kupát valamint egy FA utánpótlás kupa-győzelmet tudhat magáénak.

Real Madrid
   Négy éves szerződést kötött, és 2003. július 1-jén 35 millió Euro fejében a Real Madrid játékosa lett. Ezzel az átigazolással a Real Madrid történetének harmadik angol játékosa lett Laurie Cunningham és Steve McManaman után. Beckham a Manchester Unitedben a 7-es számú mezt viselte, ám a Real Madridban Raúlé volt ez a mez. Raúlnak a szerződésébe van foglalva a 7-es számú mez viselésének a joga. Beckham Michael Jordan NBA-játékos iránti tiszteletből, akinek szintén ez volt a mezszáma, a 23-as számú dresszt választotta.
   Beckham Real Madridban töltött karrierjének lezárulása után egy hónappal, a Forbes szerint Beckham volt a letéteményese a csapat hatalmas kereskedelmi forgalmának. Ez 600 millió dollárt jelent azon négy év alatt, amíg Beckham a csapat tagja volt.

Los Angeles Galaxy
   2007. január 11-én vált biztossá, hogy Beckham elhagyja a Real Madridot és csatlakozik a Major League Soccerben szereplő Los Angeles Galaxyhoz. Az ezt követő napon a hivatalos sajtótájékoztató egyidőben volt tartva a 2007-es MLS SuperDraft-tal, melyen Beckham a következőket mondta a riportereknek: "Nem azért jövök ide, hogy szupersztár legyek. Azért jövök ide, hogy része legyek a csapatnak, hogy keményen dolgozzak és azért, hogy -remélhetőleg- címeket nyerjek. Azért jövök ide, hogy változtassak. Azért jövök ide, hogy futbalozzak… Nem azt mondom, hogy azzal, hogy átjöttem az Államokba a futball lesz a legnépszerűbb sport Amerikában. Ezt nehéz lenne elérni. Baseball, kosárlabda amerikai futball vesz körös-körül. De nem csinálnám ezt, ha nem gondolnám, hogy változtatni tudok."
   Beckham 2008. január 4-étől három hétig az Arsenal-nál edzett, amíg vissza nem tért a Los Angeles Galaxy szezon előtti felkészítő edzésére.
Beckham 2008. április 3-án szerezte első bajnoki gólját a Los Angeles Galaxy színeiben a San Jose Earthquakes ellen a 9. percben.

AC Milan

2008. december 20-án mutatták be a sajtónak Milánóban. Hivatalosan 2009. január 7-én csatlakozik a kerethez, és 2009. március 9-én hagyja el a divatfővárost. Beckham a 32-es mezt kapta. A Milan és Beckham egyaránt arra törekedett, hogy véglegesen is Olaszországba igazolhasson, ám az anyagiak terén nem tudtak megegyezni a klubok. 2009. februárjában a Los Angeles Galaxy és az AC Milan "megosztozott" a játékoson: A megállapodás értelmében Beckham az olasz bajnoki szezon befejeztével, csak július közepén tér vissza az Egyesült Államokba, aki minden valószínűség szerint nem lesz ott a 2010-es dél-afrikai világbajnokságon, hiszen a március 14-ei Chievo elleni bajnoki mérkőzésen elszakadt az Achillese.


Magánéletéről
  1997 derekán kezdett randizni Victoria Adams-szel, a Spice Girls akkori nagy sikerű lányformáció egyik oszlopos tagjával, miután "Posh Spice" a helyszínen tekintette meg a Manchester United egyik mérkőzését. Kapcsolatuk a kezdetektől fogva hatalmas média érdeklődés mellett tartott. A média "Posh és Becks"-nek nevezte a párt. Beckham Victoria kezét 1998. január 24-én kérte meg egy angliai étteremben, Cheshuntban.
  A Luttrellstown kastélyban, Írországban esküdtek meg 1999. július 4-én, és a feleség felvette Beckham nevét, és ezentúl Victoria Beckham lett. Az esküvőn Beckham akkori csapattársa, Gary Neville volt a tanúja, a négy hónapos kis Brooklyn pedig a gyűrűhordozó. A média jelenléte nélkül zajlott az esküvő, mivel az Beckham-családnak külön megállapodása volt az OK! Magazinnal, de az újságok ennek ellenére lehoztak képeket róluk, miközben arany trónokon ülnek. 437 alkalmazott dolgozott az esküvői utáni fogadáson, mely körülbelül 500 000 font sterlingbe került.
   1999-ben a Beckham-család 7.5 millió font sterling értékben megvette az azóta már csak Beckhingam palotának nevezett házát London közelében. David-nek és Victoriának három fiúgyermeke és egy lánygyermeke született: Brooklyn Joseph Beckham (1999. március 4.), Romeo James Beckham (2002. szeptember 1.), Cruz David Beckham (2005. február 20.) és Harper Seven Beckham (2011. július 10.). A népszerű tévhit ellenére Cruz nem a család híres barátja, Tom Cruise után kapta a nevét, hanem a spanyol kereszt szóról. Brooklyn és Romeo keresztapja Elton John és keresztanyjuk pedig Elizabeth Hurley.
   2007 áprilisában a család megvette az új olasz-stílusú otthonát Beverly Hills-ben, Kaliforniában, készülve Beckham Los Angeles Galaxyba történő átigazolására. A panorámás, városra néző kúria 22 millió dollárba került és olyan híres szomszédságuk lett, mint a Tom Cruise és Katie Holmes színészházaspár, valamint a talk-show sztár Jay Leno. Nem rég Victoria Beckham egy állami TV-csatornának felfedte, hogy Beckham beceneve otthon "Golden Balls". Beckham 2008 márciusában a 60 Minutes hírműsorban azt mondta, hogy "Jobb, ha nem tudjátok honnan kaptam a nevet…" Victoria azt nyilatkozta, hogy férje az ő alsóneműit viseli, amikor otthon van, amikor Beckhamtől erre rákérdeztek a 60 Minutes-ben, tagadta a "vádakat".

Félrelépéseiről
2004 áprilisában a News of the World című brit bulvár magazin azt állította, hogy Beckham és korábbi személyi asszisztense, Rebecca Loos, Beckham házassága ellenére, viszonyt folytatott egymással. Egy héttel később, a maláj származású ausztrál modell állította azt, hogy kétszer is félrelépett Beckhammel. Beckham mindkét vádat nevetségesnek nevezte.

Pályán kívüli hírnevéről
   Beckham hírneve már túllépett a futballpálya keretein, a világ nagy részében a neve összefonodott olyan multinacionális nagyvállalatokkal, mint a Pepsi-Cola, Motorola, Vodafone vagy az IBM. Beckham kapcsolata és házassága Victoriával, aki korábban Posh Spice-ként a népszerű Spice Girls lánycsapat tagja volt, közrejátszott David népszerűségének növekedésének a futballon túl.
   Beckhame neve márkanév lett, és Victoriával együtt a pár olyan véleményalkotó erővé vált, mint ami korábban csak ruhatervezők, életmód és fitnessz specialisták, divatmagazinonk, parfüm- és kozmetikumgyártók, fodrászok és wellness cégek kiváltsága volt. Legújabb példa erre a Beckham nevével fémjelzett David Beckham Fragrances kozmetikum-család.
   2002-ben a metroszexuális kifejezés megalkotója Beckhamet tekintette kifejezése legtökéletesebb példájának, és az újságok azóta gyakran hivatkoznak rá így.
  2007-ben a Beckham-család 13.7 millió dollárért indította el kozmetikum-családját az Egyesült Államokban. Legújabb terméküket 2008. nyarán mutatták be. A divatvilágban Beckham már korábban is jelen volt, számtalan magazin címlapján jelent már meg.
   A Google keresőjében az ő nevére kerestek rá a legtöbbször sport témakörben 2003-ban és 2004-ben egyaránt.
   2007. július 22-én egy hatalmas, a Los Angeles-i kortárs művészetek múzeumában tartott zártkörű partin köszöntötték a párt olyan hírességek, mint Steven Spielberg, Jim Carrey, George Clooney, Tom Cruise, Katie Holmes, Will Smith, Jada Pinkett Smith és Oprah Winfrey.
   UNICEF jószolgálati nagykövetként támogatja a gyermekvédelmi szervezet AIDS ellenes munkáját. Ugyancsak az UNICEF-fel rövid filmet forgatott a nemzetközi gyermekkereskedelem ellen. 2008-ban Sierra Leone-ba látogatott, hogy felhívja a figyelmet az ottani gyermekek rossz egészségi állapotára és a katasztrofálisan magas gyermekhalandóságra.
Weblap látogatottság számláló:

Mai: 169
Tegnapi: 101
Heti: 830
Havi: 5 100
Össz.: 2 723 526

Látogatottság növelés
Oldal: David Beckham
~ Divat ~ Modell ~ Szépség ~ Sztárok ~ - © 2008 - 2024 - mindenseges.hupont.hu

A HuPont.hu az ingyen weblap készítés központja, és talán a legjobb. Ingyen weblap

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »