~ Divat ~ Modell ~ Szépség ~ Sztárok ~

"A divat változik, a stílus örök."

A pletykafészek (Gossip Girl) egy amerikai drámasorozat, ami Cecily von Ziegesar azonos című könyve alapján készült (a könyv Magyarországon Bad Girlként jelent meg.

A sorozat egy webes blog, a Gossip Girl által írja le a társaságbeli tizenévesek életét, akik a New York-i Upper East Side-on nőttek fel, elit magániskolákba járnak, barátokkal, családdal, féltékenységgel és egyéb kérdésekkel foglalkoznak.
   Az első adást Kanadában sugározták 2007. szeptember 18-án a CTV-n premier előtt, egy nappal később pedig az amerikai CW-n. A 2007-2008-as amerikai forgatókönyvíró sztrájk után, 2008. április 21-én a Gossip Girl visszatért, hogy lezárja az első évadot. A sorozat Magyarországon a Cool TV-n volt látható.
A harmadik évad premierje 2009. szeptember 14-én volt az USA-ban.
Epizódok száma 55 (Epizódlista)
Részek letöltétse, Felirat
Idézetek

Szereplő válogatás 

A Gossip Girl szereposztását kilenc, rendszeresen beszélő szereplő jellemzi, akiket 2007 februárjától áprilisig válogattak.
A televízióba való átdolgozáshoz az alkotók kezdetben Serena van der Woodsen, Blair Waldorf, Nate Archibald, Chuck Bass, Dan Humphrey, Jenny Humphrey, Lily van der Woodsen és Rufus Humphrey karakterekét választották ki.
Blake Lively és Leighton Meester volt az első két színésznő, akiket már februárban kiválasztottak Serena Van der Woodsen és Blair Waldorf szerepére. Ezután Penn Badgleyt Dan Humphrey szerepére, Taylor Momsent Jenny Humphrey-éra, Chace Crawfordot Nate Archibaldéra, Kelly Rutherfordot Lily Van der Woodsenére, Connor Paolot Eric Van der Woodsenére, és Florencia Lozanot Eleanor Waldorféra.
Áprilisban Ed Westwicket választották Chuck Bass szerepére, és Matthew Settle-t Rufus Humphreyére.
2007. május 17-én derült ki, hogy Kristen Bell lesz a narrátor.
A forgatókönyvírók sztrájkja alatt csatlakozott a sorozathoz Jessica Szohr, mint visszatérő vendégszereplő, majd 2007 szeptemberében, az évad közepén főszereplő lett, mint Vanessa Abrams. Michelle Trachtenberg vendégszereplő volt Georgina Sparks szerepében, aki az első évad első „gonosztevője” volt.

Szereplők

Főszereplők 

Gossip Girl
Gossip Girl - aki a hangját Kristen Belltől kölcsönzi - a sorozat soha sem látott elbeszélője. A történéseket hangkommentárral kíséri, melyeket aztán megír a blogjában, amit az Upper East Side összes fiktív, fiatal lakója olvas.

Serena van der Woodsen (Blake Lively)
Serena a Constance Billard lányiskola egyik legnépszerűbb lánya. Az anyjával, Lilyvel és az öccsével Erickel a Palace Hotel egyik lakosztályában lakik Manhattanban. Az öccsével nagyon szoros kapcsolatban van. Gyerekkora óta Blair Waldorf a legjobb barátnője,bár az ő kapcsolatuk sem felhőtlen. Serena egy szó nélkül hagyja ott és megy el egy bentlakásos iskolába. Miután visszatér felhagy a durva bulizással és pasizással. Összejön Dan Humphrey-val. Az első évad végén megjelenik régi barátnője Georgina Sparks, és akkor fény derül Serena „sötét titkára”, és erre rámegy a kapcsolata is… Serenának rengeteg férfival volt kapcsolata, ám egyik sem tartott sokáig. Többek között összejön Aaronnal, Blair mostohatestvérével, Nate unokatestvérével, Trippel, és Natettel, akivel való kapcsolata Dan Humprey miatt megy tönkre.

Blair Waldorf (Leighton Meester)
Blair Cornelia Waldorf szintén a felső tízezerbe született. Ő az örök barátja Serenának, és szintén a Constance Billard lányiskolába jár. A célja az, hogy bekerüljön a Yale-re. Apja, Harold ügyvéd, anyja Eleanor híres divattervező. Blairnek nem esett jól, hogy Serena szó nélkül eltűnt, mert nem volt senki, akivel megoszthatta volna abból eredő fájdalmát, hogy az apja elhagyta az anyját egy másik férfiért. Mikor barátja, Nate bevallja neki, hogy lefeküdt Serenával, kitör a háború köztük. Végül sikerül ezt maguk mögött hagyni, és kibékülnek. Blair Yale-lel kapcsolatos álmait szabotálja egy tanár, így végül „csak” a NYU-ra sikerül bejutnia, ahol szembe kell néznie azzal, hogy nem ő a királynő. Chuckkal való viszonya végül sok bonyodalom árán kapcsolattá alakul, ám a harmadik évad végén minden tönkremegy: a fiú épp meg akarja kérni Blair kezét, amikor kiderül: Chuck Jennyvel megcsalta a lányt. Blair ekkor szakít vele.

Chuck Bass (Ed Westwick)
Chuck (Charles) látszólag egy szexmániás egoista. Ő az egyetlen fia Bart Bassnek, és a halála után hatalmas vagyont örököl Úgy tűnik, hogy neki nincsenek problémái, és könnyen tud manipulálni másokat. Rossz viszonyban volt az apjával, a második évadban azt is megtudjuk, hogy miért. Nagy szerelme Blair Waldorf, de a kapcsolatuk csak a második évad végén teljesedhet be, addig játszanak egymással.

Dan Humphrey (Penn Badgley)
Dan humoros és bájos. A korához képest nagyon felnőttesen viselkedik, és ezzel sok jó pontot szerez Serenánál. Nem a felsőbb társadalmi rétegbe született és a szülei pénztárcája nem is tarthat lépést az iskolatársaiéval, ezért nem is tartozik közéjük. Serena mindazonáltal pont azért szereti, mert normális és természetes.

Nate Archibald (Chace Crawford)
Nate (Nathaniel) ide-oda ingázott Serena és Blair között, mindkettőjükkel bizalmas kapcsolatot tartott fent. Minden döntést az apja hozott meg helyette: melyik egyetemre menjen, kit kellene feleségül vennie (Blairt). De Nate-nek egész más tervei és álmai voltak…

Jenny Humphrey (Taylor Momsen)
Jenny Dan 14 éves húga. Barátja Serena öccsének, Eric van der Woodsennek. Jenny hagyja, hogy Blair kihasználja őt, mert úgy gondolja, hogy így az ő barátai közé tartozhat. Amikor ezt nem tűri tovább, háború tör ki köztük, de végül Jennynek megjön az esze, és „leteszi a fegyvert”. A második évadban gyakornok lesz az Eleanor Waldorf Design-nál. De ott sok problémája akad, ezért megpróbál egy saját márkát létrehozni. Azonkívül nem akar iskolába járni, hogy több időt tölthessen munkájával, ebből adódóan sok nézeteltérése akad apjával.

Vanessa Abrams (Jessica Szohr)
Vanessa gyerekkori barátja Dan Humphrey-nak. Vermontból költözött vissza New York-ba, ahol Ruby nevű nővérével lakik Williamsburgben, Brooklynban. Tehetséges filmes, a NYU egyetemen tanul tovább. Nem jár iskolába, otthon tanul és a Rufus galériájában lévő kávézóban dolgozik.

Lily van der Woodsen később Lily Bass (Kelly Rutherford)
Lily többször is elvált, és régebben nem sokat törődött gyermekeivel. Tinédzserkorában együtt járt Rufusszal. Később újra együtt lesznek, és előkerül a „rég elveszett” közös gyerekük is.

Rufus Humphrey (Matthew Settle)
Rufus régen rocksztár volt. Nemrégen vált el a feleségétől. Most galériája van Brooklynban. Mindkét gyerekét egy elit magániskolába küldte, hogy onnan később a legjobb egyetemekre mehessenek. Amikor a fia összejön Serenával, fény derül a régi kapcsolatára Lilyvel.

Mellékszereplők

 • Isabel Coates (Nicole Fiscella): Blair „hűséges” barátai.
 • Hazel (Dreama Walker): Blair kiegészítői/„barátnői”.
 • Nelly Yuki  (Yin Chang):  Blair riválisa, ő is a Yale-re szeretne bekerülni.
 • Dorota Kishlovsky (Zuzanna Szadkowski): Blair szobalánya, mindenben segít a lánynak.
 • Eleanor Waldorf-Rose (Florencia Lozano): Blair Waldorf divattervező anyja. Újraházasodott.
 • Eric van der Woodsen (Connor Paolo): Serena homoszexuális, öngyilkos hajlamú öccse.
 • Carter Baizen  (Sebastian Stan): Nate és Chuck örök ellenfele, amikor megjelenik, általában készül valamire.
 • William van der Bilt I  (James Naughton): Nate anyai nagyapja, roppant jól tudja irányítani a családját.
 • William "Tripp" van der Bilt III  (Aaron Tveit): Nate idősebb unokatestvére. Politikai karrierje van, házas.
 • Bartholomew "Bart" Bass  (Robert John Burke): Chuck milliárdos vállalkozó apja, később Lily férje.
 • Howard " Kapitány" Archibald  (Sam Robards): Nate drogfüggő apja. Sikkasztásért ül börtönben.
 • Jonathan Whitney (Matt Doyle): Eric (ex)pasija.
 • Vanya  (Aaron Schwartz): Dorota szerelme, Lilyék portása.

Vendégszereplők

 • Alison Humphrey (Susan Misner): Jenny és Dan Humphrey anyja. A Rufustól való válása óta Hudsonban él.     1.évad
 • Harold Waldorf (John Shea): Blair Waldorf homoszexuális apja, Franciaországban él egy férfimodellel.     1
 • Roman  (William Abadie): Harold Waldorf élettársa.     1
 • Celia "Cece" Rhodes (Caroline Lagerfelt): Serena nagyanyja. Serena nagyon büszke rá, és szereti amíg meg nem próbálja elválasztani őt Dantől, az első évadban. Kiderül az is, hogy régen ő szabotálta Lily és Rufus kapcsolatát. A második és harmadik évadban már pozitívabb szereplő lesz.     1, 2, 3
 • Georgina Sparks (Michelle Trachtenberg): Serena régi iskolai barátnője, aki rossz hatással van rá. Amikor Serena közli vele, hogy már nem akarja vele tartani a kapcsolatot, Georgina bosszúból elcsábítja Dant. A második évadban pálforduláson ment keresztül, egy vallási szektához tartozik, és mindenkiben a jót keresi. Az évad végén azonban lehull a lepel. A harmadik évadban is visszatér, mint Blair szobatársa a NYU egyetemen.     1, 2, 3
 • Lord Marcus (Patrick Heusinger): Blair arra használta, hogy Chuckot féltékennyé tegye, amíg nem derült ki, hogy egy igazi Lord.     2
 • Catherine Mason (Mädchen Amick): Egy érett és vonzó nő. Nate Hamptonsban ismerte meg, viszonya volt vele.     2
 • Poppy Lifton (Tamara Feldman): Egy híresség, aki spontán volt modell Eleanor divatbemutatóján. Majd a második évadban kirabolja Rufust, Lilyt és még jó pár igen gazdag befektetőt     2
 • Agnes  (Willa Holland): Egy fiatal modell, aki összebarátkozott Jennyvel, és megpróbálták összehozni Jenny saját ruhamárkáját..     2
 • Cyrus Rose (Wallace Shawn): Eleanor Waldorf vőlegénye.     2
  Aaron Rose (John Patrick Amedori): Cyrus Rose fia, Serena egy ideig randizott vele.     2
 • Jack Bass (Desmond Harrington): Chuck Bass nagybátyja, Blairnek volt egy egyéjszakás kalandja vele.     2
 • Rachel Carr (Laura Breckenridge): Az új tanárnő, aki Dannel viszonyba bonyolódik.     2
 • Olivia Burke (Hilary Duff): Színésznő, aki a NYU-ra ment tanulni,Dan nem ismerte fel. Később összejöttek.     3
 • Scott Rosson (Chris Riggi): Lily és Rufus „rég elveszett fia”, Lilynek le kellett róla mondania. A harmadik évadban a keresésére indulnak

Évad áttekintés 

Első évad 

Serena Van der Woodsen váratlanul visszatér a rejtélyes távollétéből, egy connecticuti bentlakásos iskolából New York-ba. Kezdetben nem szívesen látja viszont őt, legjobb barátnője, Blair Waldorf, aki megzavarodott Serena hiányától és a annak feltételezett pozíciójának terhétől, mint a Constance Billard magániskola harmadikos gimnazista „anyakirálynője”.
Blair rájött, hogy a hosszú idő óta vele járó Nate Archibald egy évvel korábban lefeküdt Serenával. Ezért vonakodott, hogy továbbra is barátok maradjanak-e Serenával. Serena ekkor találkozik egy kívülállóval, Dan Humphrey-val, akivel elkezdenek járni. Ugyanakkor Dan apja Rufus, és Serena anyja Lily felelevenítik múltbéli kapcsolatukat. Azáltal, hogy Blair nyilvánosan, és igazságtalanul rágalmazta meg Serenát és hogy elmondták neki, valamint hogy Eric Van der Woodsen öngyilkosságot kísérelt meg és ezért ő kapott kezelést, nem a nővére, Serena és Blair kibékültek.

Amíg Dan hajthatatlanul távolságtartó az Upper East Side-dal, addig a kishúga, Jenny reménytelenül próbál beilleszkedni, szolgai feladatoknak tesz eleget, csak hogy a felső tízezer tagja lehessen.
Blair kísérleteinek ellenére kapcsolata Nate-tel elkezdett romlani. Mikor kapcsolatuknak véget ér, Blair lefekszik Nate legjobb barátjával, és egyben a legnagyobb nőcsábásszal, Chuck Bass-szel. Chuck végül beleszeret Blairbe, és úgy dönt, megakadályozza, hogy kibéküljenek Nate-tel. Ezért megzsarolja a lányt, hogy elmondja Nate-nek, hogy lefeküdtek.
Serena és Dan kapcsolatát állandóan tesztelik az elit osztályok tagjai, és Dan legjobb barátjának, Vanessa Abramsnek a visszatérése. De a problémás helyzetek ellenére, kapcsolatuk csak egyre erősebb lesz. Egyszer Serena elmondja Dannek, hogy Blair egy héten lefeküdt Chuckkal és Nate-tel is, és most fél, mert lehet, hogy terhes, mindezt meghallja Jenny. A vágya, hogy az Upper East Side igazi tagja legyen egyesült a Blair iránt érzett utálatával, ami arra késztette őt, hogy elmondja Nate-nek Blair bűnét.

Nate ekkor nyilvánosan szembenéz Chuckkal, míg az egész iskola őket nézi, amint tönkreteszi Blair hírnevét. Blair távollétében Jenny elkezd felemelkedni a Constance Billard ranglétráján, de később Blair bemocskolja őt a Gossip Girl-ön keresztül. A harmadik osztály befejezését követően Serena és Dan kapcsolata elkezd zátonyra futni. Georgina Sparks visszatér az Upper East Side-ra, hogy újraindíthassa a barátságát Serenával. Mivel Serena vonakodik, Georgina találkozik Dannel Sarah álnév alatt. Összebarátkozik Dannel és Vanessával, miközben azzal fenyegeti Serenát, hogy felfedi nekik piszkos múltját. Bár kezdetben ellenáll, mégis felfedi az igazságot Blairnek, Chucknak, Nate-nek és később Dannek, hogy azért hagyta el New York-ot mert része volt egy Pete Fairman nevű drogos halálában (Serena adott neki egy adagot, hogy lefoglalja, de belehalt), és hogy Georgina ezzel zsarolja őt. Mialatt megpróbálják rendbe hozni kapcsolatukat, Dan képtelen megbirkózni a hazugságokkal és az osztálykülönbséggel, amik elkülönítik őt Serenától; szakítanak a Bart és Lily Bass esküvőn. Blair és Chuck helyrehozzák megtört kapcsolatukat a Bass esküvőn, de később megbuknak, mert Chuck megrémül az elkötelezettségtől.


Weblap látogatottság számláló:

Mai: 59
Tegnapi: 560
Heti: 619
Havi: 4 889
Össz.: 2 723 315

Látogatottság növelés
Oldal: A pletykafészek | Gossip Girl
~ Divat ~ Modell ~ Szépség ~ Sztárok ~ - © 2008 - 2024 - mindenseges.hupont.hu

A HuPont.hu az ingyen weblap készítés központja, és talán a legjobb. Ingyen weblap

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »