~ Divat ~ Modell ~ Szépség ~ Sztárok ~

"A divat változik, a stílus örök."

A tökéletes társ valahogy sosem akar összejönni. Esetleg az elején még annak tűnik, de később az őrületbe kerget bizonyos szokásaival. Hogy lehet mégis megtalálni a boldogságot?

Dőlj hátra, és nyugodj meg: egyetlen kapcsolat sem tökéletes. Sajnos nincs férfi-bolt, ahonnan mindenki addig válogat, míg rá nem bukkan a minden szempontból megfelelő darabra. Nem találták még fel a modulokból összeépíthető társat sem. Ennek örülni kell, hiszen az egészben az a szép és az izgalmas, hogy mindannyian különbözőek vagyunk – és valld be, te magad sem vagy tökéletes. Ne küzdj tovább, inkább próbáld meg más szemszögből nézni a dolgot.

A párkapcsolat misztikus egy dolog. Két teljesen egyedi, különálló univerzumokkal rendelkező ember szövetségéről szól, amibe bele kell kalkulálni még milló, az élet által produkált egyéb tényezőt is. Ami az egyik pillanatban még működött és teljesen megfelelő volt, az egy másik élethelyzetben már nem lesz jó. Ahogy az emberek, úgy a kapcsolatok is folyamatosan alakulnak, formálódnak. A problémákra nem az a megoldás, hogy összeállítasz egy listát, mi mindenben kéne változni a párodnak. Senkit nem lehet megváltoztatni, azt mindenki csak maga teheti, önszántából. Ha boldog és kiegyensúlyozott szeretnél lenni, sokkal egyszerűbb a saját hozzáállásodon változtatni.

Mekkora a baj?

A saját kapcsolatodban valószínűleg több olyan problémád is van, ami egy kívülálló számára érthetetlen. Mármint az érthetetlen, hogy neked ezzel mi a bajod. Mindenkinek megvannak a maga mumusai, és ami az egyik embert szórakoztatja, az a másikat az őrületbe kergetheti. Persze vannak tipikus panaszok, nézzük meg, mik a leggyakoribbak:

- Szórja a pénzt
- Rondán eszik
- Ízléstelenül öltözik
- Nem csókol jól
- Hisztis
- Lusta
- Éjjeli bagoly
- Nem rázza le a volt nőjét
- Idegesítő az anyja
- Túl sokat dolgozik
- Nem dolgozik
- Éretlen
- Felelőtlen
- Rendetlen
- Mindig a haverjaival van
- Nem jó az ágyban
- Túl sok szexre vágyik
- Túl kevés szexre vágyik
- Nem törődik eléggé a higiéniával
- Nem beszélget
- Nem mutatja ki az érzelmeit (már ha van neki)

A lista szinte végtelen, de a fentiekre gyakran panaszkodnak a nők. Ez pedig általában úgy történik, hogy az életük központi részévé teszik a problémát, és egy hatalmas nagyítóval, lámpa alatt nézegetik, biztos, ami biztos.

Természetesen előfordulhat, hogy vannak olyan tulajdonságok, amiket senkiben nem szívlelsz, így a saját párod esetében is nehezen tudod elfogadni. Ugyanakkor ha valami csak az ő esetében zavar, másnak pedig elnézed ugyanezt, akkor mélyebbre kell ásni. Sokszor a kritikusság, az elégedetlenség csak tünet, és a valódi ok a saját házunk táján keresendő.

Egy másik nézőpont

Nézd meg a fenti listát, és figyeld meg, mennyi hibával nem rendelkezik a párod. Ha három-négy olyan tulajdonsága is van, ami zavar, még mindig van neki majdnem húsz, ami nem. Most vedd azt is sorba, milyen jó tulajdonságai vannak. Vajon a pozitív dolgok többet nyomnak a latba, mint a negatívok? Mert ha nem, akkor nincs értelme küzdeni vele, pont. Ha viszont igen, akkor itt az ideje túllépned a hibáin, elfogadnod azokat, és értékelned őt azért, amilyen nagyszerű ember.

Gondold végig azt is, mennyi jó dolog származik ebből a kapcsolatból. Amikor a szürke hétköznapok monotóniájában találod magad, könnyű elfeledkezni arról, milyen csodálatosnak láttad a párod, amikor megismerkedtetek. Mennyivel szebb, jobb, hűségesebb stb., mint akikkel eddig próbálkoztál! Milyen jó ebben, milyen nagyszerű abban! Nos, ezek a tulajdonságai még mindig megvannak, és továbbra is ugyanolyan értékesek, mint amikor először örültél neki.

És nem utolsósorban: vizsgáld meg a saját hibáid. Te tökéletes vagy? Vajon tudod egyáltalán, őt milyen dolgok zavarják veled kapcsolatban? Lehet, hogy meglepődnél… Ám ha nem tudsz róla, az azt jelenti, hogy ő túllépett ezeken, és elfogadott téged úgy, ahogy vagy. Megérdemli, hogy te is így tegyél. Hidd el: az élet soha nem lesz minden szempontból tökéletes egy másik ember oldalán. Ha azt szeretnéd, hogy minden úgy legyen, ahogy te akarod, élj egyedül. Ha viszont társra vágysz, légy toleráns, és főleg rugalmas.


Weblap látogatottság számláló:

Mai: 69
Tegnapi: 101
Heti: 730
Havi: 5 000
Össz.: 2 723 426

Látogatottság növelés
Oldal: Tökéletes kapcsolatra vágysz?
~ Divat ~ Modell ~ Szépség ~ Sztárok ~ - © 2008 - 2024 - mindenseges.hupont.hu

A HuPont.hu az ingyen weblap készítés központja, és talán a legjobb. Ingyen weblap

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »