~ Divat ~ Modell ~ Szépség ~ Sztárok ~

"A divat változik, a stílus örök."

Hónapok, vagy akár évek óta érzed, hogy a kapcsolatotoknak ebben a formában nincs jövője. Nem vagytok egymáshoz elég közel, nem értitek meg egymást, eltűnt a kölcsönös tisztelet, és (vagy) a szex sem úgy működik, ahogy szeretnéd. Úgy érzed, megtettél mindent, hogy más legyen, de belefáradtál a változatlanságba...

Kapcsolatban vagy, mégis egyedül érzed magad? A fenti okok - főleg egyszerre jelentkezve - erősen arra mutatnak, hogy itt az ideje tovább lépni. A kérdés az, hogyan lehet mindezt úgy tálalni, hogy az minimális fájdalmat okozz annak az embernek, akivel eddig megosztottad az életed.

Félsz a reakciójától, a fájdalmától, a dühkitöréstől, vagy attól, hogy mindezekre hogyan reagálsz majd. Mindkettőtök dolgát megkönnyítheted, ha nem hasraütésszerűen közlöd vele a döntésed, hanem megpróbálsz felkészülni a helyzetre.

Légy száz százalékosan biztos a döntésedben!

"Könnyű ezt mondani!" - gondolhatod. Bármilyen biztosnak érzed is magad az egyik pillanatban, a másikban máris kételkedsz, hogy valóban ez-e a helyes út. Eszedbe jut, hogy biztosan meg fog javulni a helyzet, ha adsz nektek még egy esélyt. Hogy biztos legyél a dolgodban, írd össze egy papírra, miért akarsz szakítani a pároddal.

Azzal, hogy időt szánsz erre, sok dolog világossá válik számodra. Az írás segít abban, hogy az érzelmek mellett észérvek is előtérbe kerüljenek, tisztábban átlátod majd, miért nem felel meg a jelenlegi helyzet.

Miközben gondolkodsz, tedd fel magadnak a következő kérdéseket: Milyen típusú konfliktusokat nem tudunk megoldani? Miben csalódtam vele kapcsolatban? Milyen igényeim vannak, amelyeket a vele töltött kapcsolat nem elégít ki? Gondolkodj el azon is, hogy megtettél-e mindent, hogy változzon a helyzet. Ha igen, akkor tiszta lelkiismerettel állhatsz elé.

Jó időzítés

Egy ilyen beszélgetést nem lehet ebéd közben vagy munka után megejteni. Legyél tisztelettel iránta és a kapcsolatotok iránt. Ha a párod éppen beteg vagy nehéz időszakot él át (például néhány hetes, túlórázós időszak következik a munkahelyén), akkor inkább told el a beszélgetést pár héttel. A végtelenségig azonban nem szabad halogatnod. Tűzz ki egy időpontot, ameddig beszélnetek kell, és tartsd ehhez magad. Fontos, hogy semleges helyszínt válassz. Menjetek el sétálni, üljetek le egy parkban és ott beszéljétek át a jövőt.

Szemtől szemben

Valószínűleg egy SMS vagy egy e-mail egyszerűbb és fájdalommentes megoldásnak tűnik, mégis a legtisztább, ha szemtől szemben mondod meg neki, hogy nem megy tovább a dolog. Még akkor is, ha teljesen kiakad, kiabálni kezd veled, vagy hangos sírásban tör ki. Az SMS vagy az e-mail a leggyengébbek módszere. Ha ezt alkalmazod, úgy tűnhet, mintha soha semmit nem jelentett volna az az ember, akivel éppen szakítasz.

Készülj a beszélgetésre

A szakítóbeszéd ugyan nem vizsga, de készülni kell rá. Ha a miértekre flegma vállrándítással vagy "csak"-kal felelsz, az nem lesz elég a párodnak, aki pontosan tudni akarja majd, miért telt be a pohár. Természetesen nem kell mindent a fejéhez vágnod, nem kell tüzetesen mindent megmagyaráznod, de azért készülj válaszokkal. Ha teljesen kiakad és elmond a legutolsó szemétnek, akkor legyen benned annyi tartás, hogy nem kiabálsz vissza. Gondolj arra, hogy egy ilyen helyzet a legrosszabbat képes kihozni a másikból. Próbálj meg hallgatni még akkor is, ha ennél nincs nehezebb.

Úgy szakíts, hogy ne legyen visszaút!

Jó ízlésű ember nem szakít heccből vagy azért, hogy próbára tegye a párját. A szakítás legyen egyszeri és végleges, és ne érezz lelkiismeret furdalást azért, mert fájdalmat okozol. Ez egy ilyen, ellenkező esetben neked is nagyon rosszul esne. Helyezd magad előtérbe! Legyél te a legfontosabb!
Bármennyire is próbálod csökkenteni a párod fájdalmát, kerüld ezeket a mondatokat:

-Még mindig szeretlek, de szükségem van arra, hogy kizárólag magammal törődjek.
-Maradjunk barátok.
-Még soha nem szerettem úgy senkit, mint téged.
-Talán egyszer még újra együtt lehetünk.

Ha nem így teszel, könnyen belekapaszkodik ezekbe a szavakba, és sokáig reménykedik majd abban, hogy újra összejöttök. Sőt, előfordulhat, hogy számon kéri rajtad, miért nem keresed már, hiszen eleget foglalkoztál már magaddal, és különben is "megígérted" neki. Bármennyire fáj is, bármennyire együtt érzel vele, maradj kemény. Fogadd el, hogy te vagy mindennek az elrontója, a "hülye szemét" vagy az "önző állat", aki tönkretett mindent.

Ne maradj vele napi kapcsolatban!

Bármennyire is szeretne találkozni veled néhány hét vagy néhány hónap múlva, ne engedj neki. biztos lehetsz benne, hogy ennyi idő alatt nem heverte ki a szakítást még akkor sem, ha az ellenkezőjéről szeretne meggyőzni. Ha mégis kapcsolatban maradtok, akkor se beszélj vele minden nap, ne válaszolj az SMS-eire. Amikor visszaírsz neki mégis, maradj semleges, amennyire csak tudsz.

Adj neki esélyt!

Méghozzá arra, hogy ő is elmondhassa, amit a szakítással kapcsolatban szeretne. Valószínűleg eltelik majd egy kis idő - pár nap vagy több mint egy hét is -, mire felkeres, hogy szeretne veled beszélni. Addigra ős is átgondolja a dolgot, valószínűleg számtalan kérdés felmerül benne. Az is lehet, hogy arra kér, gondold át újra a dolgot, és folytassátok. Ne mondj nemet erre a találkozóra, hiszen neki is joga van elmondani, amit nem tudott az első sokktól. Most jön majd jól az a lista, amit az első pontban ajánlottunk. Ahhoz, hogy ne gyengülj el, újra fel kell idézned a szakítás okait.

Egy kapcsolat lezárása soha nem könnyű. Gondolj arra, hogy így mindketten tovább léphettek, és esélyetek van olyan egy olyan párkapcsolatra, amiben sokkal jobban kiteljesedhettek.

Forrás: www.kiskegyed.hu


Weblap látogatottság számláló:

Mai: 80
Tegnapi: 277
Heti: 439
Havi: 2 520
Össz.: 2 715 995

Látogatottság növelés
Oldal: Szakíts okosan! - 7 fájdalomcsillapító tipp
~ Divat ~ Modell ~ Szépség ~ Sztárok ~ - © 2008 - 2024 - mindenseges.hupont.hu

A HuPont.hu az ingyen weblap készítés központja, és talán a legjobb. Ingyen weblap

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »