~ Divat ~ Modell ~ Szépség ~ Sztárok ~

"A divat változik, a stílus örök."

Szakítás. Csak egy szó. Még csak nem is hosszú, mégis mennyi érzelem kötődik hozzá, és mennyire hosszúra nyúlhat, mire feldolgozzuk...

Lehet szomorú, gyötrelmes, viharos, fájdalmas. A szakítás után pedig marad a nagy, sötéten tátongó űr, a tehetetlenség, a bizonytalanság érzése és a másik elveszítésével járó fájdalom. Ez utóbbi olyan erős lehet, hogy az ember számtalan tettre vetemedik, amit később megbán.

Bár a józan ítélőképesség ilyenkor nem mindig működik a legmegfelelőbben, segítségül elmondjuk, mi az a hat tipikus hiba, amit ilyenkor elkövetünk.

1. Görcsösen visszaszereznéd
Lehet, hogy valamikor valakitől azt hallottad, hogy ha szakítottak is veled, nem szabad feladni, nem szabad beletörődni, hanem harcolni kell. Ha viszont minden eszközt (értsd: SMS, Facebook, telefon, galambpostán stb.) bevetsz arra, hogy elmondd, mennyire szereted, mennyire sokat veszít azzal, hogy szakított veled és mennyire te vagy az igazi, az elég ijesztő lehet a másik fél számára.

Nem hódítod vissza azzal sem, ha pontosan úgy viselkedsz, ahogy ő szerette volna, vagy ha pont úgy nézel ki, ahogy ő akart látni.

Az ilyen viselkedés sokkal többet árt, mint használ. Őt nem fogja meghatni a sok utólagos vallomás, te viszont a viszonzatlanság miatt még értéktelenebbnek érzed magad. Fogadd el, hogy ez történt és fektesd az energiád abba, hogy összeszeded magad.

2. Bosszút forralsz
Annyira meglepett/rosszul érintett a szakítás, hogy eszedbe jutott bosszút állni egykori szerelmeden. Úgy érzed, téged nem lehet ilyen egyszerűen, vagy ilyen silány magyarázattal elhagyni. Te ennél sokkal többet érdemelsz! Már azt is kitaláltad, hogyan fogod megkarcolni az imádott kocsija oldalát, milyen álnéven fogod bosszúszomjas levelekkel bombázni, vagy honnan gyűjtesz be döglött macskát, amit a lábtörlőjén fogsz kiteríteni.

Mivel a nyomok egyértelműen hozzád vezetnek, bármilyen furmányos ötlettel állsz is elő, teljesen nyilvánvaló lesz az exed számára, hogy te állsz a háttérben. Ne veszítsd el a kontrollt, a bosszú nem old meg semmit.

3. Kiteregeted a szennyest a közös barátaitok előtt
Teljesen érthető, ha azt gondolod magadban, a közös barátaitoknak joga van tudni az Igazságot - azaz, milyen szemét módon hagyott el téged az a férfi, akiért mindenki rajong. Úgy érzed muszáj felvilágosítanod őket, hogy az a talpig becsületes, tökéletes modorú gentleman, valójában Al Capone unokatestvérének is beillene. Nincsen se szíve, sem esze, ami abból is látszik, hogy téged elhagyott. Azt reméled, hogy a közös barátaitok majd melléd állnak, sőt, meg is utálják.

A viselkedéseddel pont ennek az ellenkezőjét váltod ki annak, amit szeretnél. Hiába adod a legmocskosabb húzásait, azzal, hogy mindezt a közös barátaitoknak mondod el, magadat is minősíted. Jobb, ha csak a legközelebbi barátaidnak meséled el a történeteket. Ők biztosan melletted lesznek, amíg kihevered a szakítást.

4. Szex az exszel
A visszahódítás egyik legrosszabb stratégiája, ha újra ágyba bújsz azzal, aki néhány héttel azelőtt szívtelenül szakított veled. Ő ugyanis semmi többet nem lát majd a dologban, mint egy heves hancúrozást egy olyan terepen, amit tökéletesen ismer. Nem kell bajlódnia a hódítással, nem kell izgulnia azon sem, hogyan teljesít. Amíg ő a csúcsra jut, addig te a Pokolban érzed magad - hát, még amikor a heves hentergés után eltűnik az életedből!

Ne kínáld magad tálcán az exednek, mert ebből ritkán sül ki jó dolog. Még kihasználhatóbbnak, sebezhetőbbnek érzed majd magad. A pillanatnyi boldogság pedig úgy illan el, mintha ott se lett volna. A reszketeg lábakon álló önbizalmad pedig ismét összeomlik, és kezdheted az építkezést megint az elejéről.

5. "Maradjunk barátok!"
Menteni a menthetőt, ez jár a fejedben, amikor ezt kimondod. Ha már nem lehetsz a szerelme, akkor legalább szeretnél a barátja maradni. Hiszen nem is haragszol rá, mindig egyenes volt veled, nem tett semmi rosszat, egyszerűen csak nem működik. Akkor miért ne találkozhatnátok barátként, nem igaz?

Nem! Ahhoz, hogy új életed tudj kezdeni nélküle, el kell felejtened. Ehhez viszont az kell, hogy bármilyen jó is a viszony köztetek, ne találkozzatok egy ideig. Ha ugyanis rendszeresen beszéltek, felcsillan benned a remény: ha ilyen jól megvagytok, miért is ne lehetnétek újra együtt? Ő döntött, neked pedig meg kell tanulnod továbblépni, bármennyire fájdalmas is az egész.

6. Azonnal új pasid lesz
A hiányt, amit a régi elvesztése okoz, úgy próbálod enyhíteni, hogy azonnal belevágsz egy új kapcsolatba. Ráadásul képes vagy tökéletesen elhitetni magaddal, hogy ez tényleg szerelem. Közben azért ott motoszkál a fejedben az is, hogy mekkora fájdalom lesz az az exednek, amikor az új pasid oldalán találkoztok.

A szakítás olyan, mint a gyász: idő kell ahhoz, hogy feldolgozd. Ahelyett, hogy bátran megélnéd a fájdalmad és hagynál időt a sebek gyógyulására, az új kapcsolattal csak leragasztod őket. A ragtapasz alatt viszont minden sokkal lassabban és nehezebben gyógyul. Bár tagadod, valahol folyamatosan összehasonlítgatod őket, rendszeresen eszedbe jut. Az új párod mellett könnyezve alszol el, mert hiányzik a régi, egyértelmű jele, hogy még nem vagy kész.

Forrás: Nana.hu


Weblap látogatottság számláló:

Mai: 83
Tegnapi: 184
Heti: 387
Havi: 3 392
Össz.: 2 731 333

Látogatottság növelés
Oldal: A 6 legnagyobb hiba, amit szakítás után elkövethetsz
~ Divat ~ Modell ~ Szépség ~ Sztárok ~ - © 2008 - 2024 - mindenseges.hupont.hu

A HuPont.hu az ingyen weblap készítés központja, és talán a legjobb. Ingyen weblap

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »