~ Divat ~ Modell ~ Szépség ~ Sztárok ~

"A divat változik, a stílus örök."

Hogy lehet, hogy vannak olyan párok, akik ezer éve élnek együtt, mégis csillog a tekintetük, amikor a másikra néznek? Mi a titka azoknak a pároknak, akiket nem őröl fel a hétköznapok monoton mókuskereke?

A kölcsönös tisztelet, a nyílt kommunikáció, és a kapcsolat folyamatos teremtése természetesen elengedhetetlen ahhoz, hogy hosszú távon is működjön egy házasság. Ám ez sokszor nem elég, és már csak legyintünk, ha a hajdani nagy szerelmes időszak jut eszünkbe. Pedig ez az érzés nem tűnt el a kapcsolatból, épp csak semmi olyan nem történik, ami felszínre hozná.

Amikor az ember szerelmes, szinte minden, amit a másikkal együtt csinál, újnak számít. Buzog bennünk az adrenalin, kinyílik a világ, és lelkesen állunk az új kihívások és lehetőségek elé. Azonban az újdonság izgalmas mivolta elkerülhetetlenül megfakul az évek során, és leginkább az unalom veszi át a helyét.

A jó hír az, hogy ezt az izgalmat és lelkesedést vissza lehet hozni a kapcsolatba – és ezt tudományos kutatások is alátámasztják. Hiszen bármilyen újdonság élménye dopamint és norepinefrint szabadít fel az agyban, ugyanazokat a hormonokat, amikkel a szerelem is elárasztja szervezetünket. Így a megoldás abban áll, hogy a régi kedvessel kell új dolgokat megtapasztalni, és egyből visszatér a lelkesedés a kapcsolatba. Adunk néhány tippet, válogassatok közülük érdeklődéseteknek és vérmérsékleteteknek megfelelően. De ne feledd: a lényeg, hogy olyasmit csináljatok, amit eddig soha. Elő kell bányászni a vállalkozó kedvet, hiszen ha csak azt teszitek, amit eddig, akkor pont olyan marad a kapcsolatotok, mint amilyen eddig volt.

Szerezzetek új barátokat
Ennyi év után minden párnak megvan a kialakult ismeretségi és baráti köre, és mindig ugyanazokkal az arcokkal találkoznak. Ezért érdemes nyitni egy kicsit: hívjatok meg magatokhoz kollégákat, a gyerekek osztálytársainak szimpatikus szüleit, vagy bárkit, aki nem tartozik az állandó baráti körötökbe. Kérdezgessétek őket mindenféléről, és meséljetek ti is a ti életetekről, hogy jobban megismerjétek egymást. Biztos, hogy jó darabig lesz miről beszélgetnetek a pároddal, és akár szorosabb új barátságok is szövődhetnek.

Menjetek el kajakozni

Jó, ez nyári program, de eddig nem próbáltátok ki, itt az ideje. Még jobb, ha a vadvizi, izgalmakkal teli evezést választjátok: a nevetés garantált! Ezt egyébként jobb kettesben végezni, így nem fogod például a párod teljesítményét a barátnőd férjének ügyességével összemérni, és sokkal kevesebb súrlódásra ad alkalmat, ha ez csak a ti külön programotok. Elvégre a randizós időszakban is ketten csináltatok mindent, nem?

Cappuccino-maraton
Kitűzhetitek célul, hogy megtaláljátok a város legjobb cappuccinóját. Minden héten legyen egy nap, amikor munka után találkoztok, és beültök valahova megkóstolni a cappuccinójukat. Ez egyrészt erősen randi-szagú, hiszen végre nem otthon vagytok, és újra nőnek és férfinak érezhetitek magatokat sok év apa és anya szerepe után, másrészt pedig alkalmat ad egy-egy jó beszélgetésre. Az otthoni kötelező „mi volt a munkában, drágám” helyett igazi, egymásra figyelős beszélgetésbe merülhettek, és hidd el, egy idő után úgy fogod várni ezeket a napokat, mint anno a randikat.

Lehet verekedni
Na, nem úgy… Ha együtt jártok kocogni, vagy bringázni, az nagyon klassz. Ugyanakkor sehol nincs egy kiadós boksz-edzéshez! Nem csak az energiaszintet és az adrenalint pumpálja fel, de a harcban megizzadt test is roppant szexi látvány. Ráadásul nem egymást kell püfölni, hanem az edzőt, vagy a zsákot, tehát viszonylag veszélytelen a dolog. Általában nőknek és férfiaknak egyaránt beindítja a fantáziáját…

Vidd el turkálni

Bár a férfiak zömmel utálnak vásárolni, ez mégis más feladat. Szabaduljatok be egy ízléses használtruha-boltba, vagy menjetek ki a bolhapiacra. Határozzatok meg egy néhányezer forintos keretet, amiből mindketten a másiknak kell vásárolnotok valamit, ami szerintetek neki nagyon tetszene.

Keljetek útra

Nem kell napokra, hetekre elutazni ahhoz, hogy közös kalandban legyen részetek. Fogj egy térképet, vagy nyisd meg a Google Maps-et, és keressetek egy olyan várost vagy falut egy órányi távolságra, ahol még sosem jártatok. És mivel fogalmatok sincs, mi vár ott rátok (a kocsmán és a templomon kívül), ez igazi mini-felfedező túra lesz.

Menjetek el jósnőhöz
Nem kell hinni benne, sőt, talán jobb is, ha csak szórakozásnak fogjátok fel. Ettől még a tenyérjóslás, a kártyavetés, vagy valami boszorkány jövendölése érdekes dolgokat hozhat felszínre, és biztosan sok olyan kérdés merül majd fel bennetek, amikről izgalmas lesz beszélgetni. Ha a jövő a tét, nem árt néha megnézni, még mindig egyfelé haladtok-e. És ha véletlenül kiderül, hogy nem, akkor épp időben csíptétek el a dolgot, hogy igazítsatok rajta. Egy ilyen beszélgetéstől pedig megint csak még közelebb kerültök egymáshoz, és hirtelen újra megcsap a szerelem szele, meglátod.

Lógjatok a YouTube-on
Kikapcsolódásnak nagyon jó dolog levadászni a legviccesebb videókat a neten. A nevetés garantált, ráadásul később többször is eszetekbe jut majd, és olyan jó érzés, mikor társaságban elnevetitek magatokat valamin, a többieknek meg fogalmuk sincs, mi történik. Ha igazán laza arcok vagytok, az inspirációból merítve gyorsan alkothattok ti is valami vicces videót.

Menjetek afrikai étterembe
Vagy ha olyan nincs, hát vietnámiba, grúzba, vagy bármi olyanba, aminek a konyháját még sosem próbáltátok. Vagy szeretni fogod, vagy nem, de az újdonság és a várakozás élménye mindig izgalmas. Ráadásul jó darabig lesz témátok – vagy néhány új szakácskönyvetek.

Tanuljatok meg valami együtt
Válasszatok ki valamit, ami mindkettőtöket érdekel, és hasznosítani tudjátok szabadidőtökben. Tanuljatok meg olaszul, vagy argentin tangózni, vagy golfozni, gitározni, sziklamászni, vagy akár fotózni. Nagyon jópofa (és csapatépítő) dolog a nulláról megtanulni valamit, ráadásul egy újabb szabadidős tevékenységgel, és egy közös szenvedéllyel gazdagodhattok.


Weblap látogatottság számláló:

Mai: 31
Tegnapi: 97
Heti: 619
Havi: 3 634
Össz.: 2 722 060

Látogatottság növelés
Oldal: A boldog párok titka‏
~ Divat ~ Modell ~ Szépség ~ Sztárok ~ - © 2008 - 2024 - mindenseges.hupont.hu

A HuPont.hu az ingyen weblap készítés központja, és talán a legjobb. Ingyen weblap

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »