~ Divat ~ Modell ~ Szépség ~ Sztárok ~

"A divat változik, a stílus örök."

Mindenki ismeri az érzést, amikor energiaszintje lecsökken, napok óta csak ímmel-ámmal képes végezni feladatait, estére hullafáradt. Hogyan védhetjük ezt ki előre? Íme a jelei annak, hogy nem vagyunk elég aktívak.

Amikor hagyjuk magunkat lelassulni, egyre kevésbé folytatunk aktív életmódot, gyakorlatilag nem sok minden marad, ami felpörgessen, energiát adjon. A dolog előbb-utóbb érezteti hatását, nem mennek úgy a napi feladatok sem, mint korábban. Figyeljünk a jelekre, hogy megelőzzük ezt az állapotot. Mi jelzi, hogy nem vagyunk elég aktívak?

- Alacsony étvágy

Ez megnehezíti a megfelelő tápanyagok bevitelét is. Amennyiben rendszeresen mozgunk, az étvággyal nincs gondunk. Ám ha nem vagyunk aktívak, nincs étvágyunk, nem eszünk eleget a nap folyamán, és könnyen lehet, hogy a szükséges tápanyagokkal sem telítődünk fel. A testmozgás szabályozza az étvágyat - tehát ha sosem vagyunk igazán éhesek, az annak a jele, hogy nem vagyunk elég aktívak!

- Probléma a testtartással

Gyakori, hogy a kevésbé aktív embereknek gondjuk van a testtartásukkal - pedig az nemcsak azért fontos, hogy magabiztosnak érezzük magunkat, hanem a hátfájdalmak elkerülése végett is. Amennyiben küzdünk a jó testtartás kialakításával, ez azt jelenti, hogy az izmaink nem olyan erősek, mint amilyennek lenniük kéne!

- Nem izzadunk le gyorsan intenzív edzés után

Lehet, azt gondoljuk: az izzadás annak jele, hogy nem vagyunk a legfittebbek - pedig ez nem igaz. Minél fittebbek vagyunk, annál jobban működik a "hűtőrendszerünk", testünk megfelelőbben szabályozza magát. Tehát aki hamar elkezd izzadni egy intenzív edzést követően, az azt jelzi, hogy jó formában van.

- Gyakrabban fáj valamink, mint kellene

Ha észrevesszük, hogy egy kissé megerőltetőbb mozgás után napokig fájnak a tagjaink, egyértelmű, hogy nem vagyunk elég aktívak. A legtöbb ember úgy véli, hogy a túl gyakori edzés okoz fájdalmat, ez azonban nem fedi a valóságot - csak akkor, ha valóban túlhajtjuk magunkat. Problémákat az okoz, ha nem vagyunk elég fittek.

- Súlyunk lassan, folyamatosan növekszik

Az idő múlásával a testsúly elkezd felkúszni - az aktivitásunk szintje befolyásolja, hogy mennyit hízunk. A megfelelő étkezés mellett a rendszeres mozgás is nagyon fontos, hogy kordában tartsuk súlyunkat - nemcsak fenntartja az izomtömeget, de edzés után fel is pörgeti az anyagcserét, és kisebb lesz az esélye annak, hogy a testsúlyunk, testzsírunk növekedjen.

- Nem tudunk megcsinálni 30 fekvőtámaszt

Nos, ez igen árulkodó jel, különösen férfiaknál, mivel a 30 fekvőtámaszhoz megfelelő izomerővel kellene rendelkeznünk. Ha észrevesszük, hogy 20 még valahogy megy, de 30 semmiképp, lássunk hozzá az erősítéshez! Egy fitt férfinak nem lehet gondja ezzel az elvárással.

- Nem stabil vércukorszint

A rendszeres mozgás egyik legnagyobb előnye, hogy fenntartjuk segítségével a magasabb fokú inzulinérzékenységet. Tehát ha fogyasztunk is több szénhidrátot a kelleténél, nem valószínű, hogy az elraktározódik. vagy problémákat okoz a véráramban. Egyenesen az izomsejtekbe jut. Ha valaki szeretné elhárítani a diabéteszt, mozogjon rendszeresen!

- A nap végére hullafáradtak vagyunk

Sokan hiszik, hogy az intenzív mozgás okoz nagyfokú fáradtságot a nap végén, de ennek az ellenkezője igaz. Sokkal fáradtabbak lehetünk, ha csak ülünk egész nap, és napjaink inaktívan telnek. A rendszeres mozgástól energiával teltebbnek érezzük majd magunkat.

- Szívverésünk hosszabb idő után normalizálódik

Ha valaki nem elég aktív, szívverése egy megerőltetőbb esemény (pl. futás a busz után) után nem normalizálódik hosszú ideig. A fitt embereknél ez sokkal gyorsabban megtörténik. Ha még 5-10 perccel egy kis futást követően is gyorsan ver a szívünk, több mozgásra lenne szükségünk!

- Nagyon stresszesek vagyunk

Ez is figyelmeztető jel. A napi stressz enyhítésének legjobb módja a rendszeresen mozgás. A fizikai aktivitás endorfint szabadít fel a testben, és segít a jó közérzet kialakításában: megnyugszunk, stressz szintünk csökken. Egy kis gyorsgyaloglás is megteszi naponta!

Forrás: www.ma.huWeblap látogatottság számláló:

Mai: 92
Tegnapi: 277
Heti: 451
Havi: 2 532
Össz.: 2 716 007

Látogatottság növelés
Oldal: 10 vészjel, hogy nagyon le vagy lassulva!
~ Divat ~ Modell ~ Szépség ~ Sztárok ~ - © 2008 - 2024 - mindenseges.hupont.hu

A HuPont.hu az ingyen weblap készítés központja, és talán a legjobb. Ingyen weblap

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »