~ Divat ~ Modell ~ Szépség ~ Sztárok ~

"A divat változik, a stílus örök."

A féltékenység, mint zöld szermű szörny a legtöbb ember lelke mélyén ott rejtőzködik: a megjelenése viszont nem csak életedet dúlja fel, de fájdalommal járó szenvedést is okoz. Persze van, amikor nem ok nélkül féltékenykedünk, hanem azért mert tényleg megcsalnak.

Míg azon évekig lehetne vitatkozni, hogy a férfi vagy a nő féltékenyebb-e egy kapcsolatban, addig valószínűleg egy percig sem cáfolná senki az a tényt, hogy a féltékenységgel kapcsolatban a férfit leginkább a birtoklás teljessége érdekli, a nőket pedig birtokviszony ténye. Tehát a férfi számára a nő, mint birtokolt teljesség, a fontos, a nő számára pedig a kapcsolat, ugyanis a nőknél ez testesíti meg a birtokviszony fogalmát.

Féltékenység = félelem
A féltékenységet tehát az az alapvető félelem táplálja, hogy elveszíthetjük azt, akit szeretünk. A fiatalság évei alatt azért vagyunk féltékenyebbek, mint felnőttként, mert minél éretlenebb egy személyiség stabilitása és önazonosság tudata, annál inkább függ a szeretett személy érzelmeinek hullámzásától. Az évek alatt ez a függőségi helyzet ugyan lecsillapulhat, a féltékenység miatti agresszió és harag viszont megmarad: ezért nem véletlen, hogy a párunk sem maradhat ki az agressziódömpingünkből. Mivel a biztonságot nyújtó kapcsolatunk számunkra fontos, így ennek megtartása érdekében sok esetben arra is készek vagyunk, hogy korlátozzuk a másikat a szabadságában. Kikérdezzük, számonkérjük, gyanakszunk, vagyis manipulációkkal arra késztetjük, hogy nyugtasson meg bennünket, hogy semmi alapunk nincs arra, hogy kételkedjünk a hűségében.

A féltékenység ellen
Mivel a féltékeny reakciók nagysága egyenesen arányos a kiszolgáltatottság érzésével, ezért a párunktól való függőségünket is le tudjuk mérni. Ha önállóan is bízunk önmagunkban, akkor képesek vagyunk az ilyen helyzetben is nyugodtak, hígattak maradni. A féltékenységnél egyébként érdemes azon is elgondolkodni, hogy miért jelenhetett meg a kapcsolatban a zöld szemű szörny. Minden esetben érdemes kicsit utánagondolni annak, hogy vajon mi állhat a dolgok hátterében. Ha egy kapcsolatban valaki nem, vagy csak alig találja meg a számára fontos dolgokat, akkor nagy lehet a veszélye annak, hogy máshol keresi a boldogságot.

Okok, amiért megcsalnak a férfiak
A kihívást és az izgalom: ha egy férfi szexuális trófeaként tekint a nőkre, akikkel lefeküdt, általában nehezen hagy fel ezzel a szokásával, azaz a vadászat izgalmával.

Ha félrelépett a nő:a férfiak sokszor azért, mert a nő hűtlen volt, bosszút állnak. Mivel valahogy le kell vezetniük a dühüket, ezért ő is félre lép.

Azt hiszi, hogy úgyis megússza: "Amit nem tudunk, az nem fáj." - tartja a mondás. A férfiak gyakran azért "mernek" félrelépni, mert úgy gondolják, hogy úgyse fog kiderülni, és így nem bántják meg a nőt. Ezzel az elgondolással azonban nem árt óvatosan bánni, mert minél ravaszabbul hárítanak a férfiak, annál kifinomultabban nyomoznak a nők.

A lehetőség: a férfiak zömenem tud nemet mondani a szexre. Bár nem bombázzák őket állandóan szexuális ajánlatokkal, néha adódik egy-egy ellenállhatatlan lehetőség.

Az ego:tudjuk, hogy a férfiak egója fontos szerepet játszik életükben, ráadásul semmi sem tuningolja jobban a férfiak önbecsülését, mint az, ha a nők még mindig szexuálisan vonzónak találják. Mivel egy hosszú kapcsolat során az erősebbik nem tagjai gyakran megkérdőjelezik szexuális képességüket, ezért döntenek úgy, hogy félrelépnek.

Mert hagyjuk: az igazat megvallva túl gyorsan megbocsátunk a férfiak hűtlen viselkedését. Mivel sok nő félelme az, hogy egyedül marad, ezért sokszor magukat hibáztatják a párjuk hűtlenségéért. Mivel sokan hagyják, hogy párjuk büntetlenül megússza a félrelépést, arra ösztökéli a férfit, hogy megismételje a dolgot.

Kihűlt a szex: a hosszú kapcsolatok ellustítanak. Mivel a felek már nem akarnak annyira vonzónak tűnni, mint a kezdetekkor, ezért a párok elveszthetik azt a vonzerőt, amivel régebben bírtak. Mivel a férfi már nem találja szépnek a nőt, így a szeretkezést se élvezi annyira.

Mert már nem szeret: az együtt töltött hosszú idő után a férfi már esetleg nem érez semmit a nő iránt. Mivel azonban társas lények vagyunk, no meg a férfiak kényelmesek is, ezért ő nem akar szakítani. Így elválás helyett máshova fordul fizikai kielégülésért.

Forrás: www.style.hu


Weblap látogatottság számláló:

Mai: 110
Tegnapi: 101
Heti: 771
Havi: 5 041
Össz.: 2 723 467

Látogatottság növelés
Oldal: Miért vagyunk féltékenyek, s miért lép félre a férfi?
~ Divat ~ Modell ~ Szépség ~ Sztárok ~ - © 2008 - 2024 - mindenseges.hupont.hu

A HuPont.hu az ingyen weblap készítés központja, és talán a legjobb. Ingyen weblap

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »